Hlavní obsah

Žena na koloběžce i cyklista jeli bez helmy a havarovali. Letěl pro ně vrtulník

Novinky, jap

Středočeští policisté prošetřují dvě nehody, při kterých byli zraněni lidé jedoucí na kole, respektive na koloběžce. V obou případech transportoval zraněné do nemocnice vrtulník. Oba případy mají jedno společné, ani jeden ze zraněných neměl při jízdě nasazenou přilbu.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník transportoval ženu po pádu z koloběžky do nemocnice

 
Článek

Vrtulník pražské letecké záchranky startoval v neděli ke dvěma vážným událostem. V prvním případě byla při pádu z koloběžky vážně zraněna zhruba 60letá žena.

Žena podle prvotních informací neměla při jízdě na koloběžce v Černošicích na Praze-západ nasazenou ochrannou přilbu. Při pádu utrpěla vážná poranění hlavy a záchranáři ji museli mimo jiné zaintubovat. Poté ženu sanitkou převezli na fotbalové hřiště, kde přistál vrtulník, ten pak ženu dopravil do jedné z pražských nemocnic.

Mladý motorkář bez přilby na Znojemsku narazil do stromu, na místě zemřel

Krimi

K obdobnému případu vzlétl stejný vrtulník v neděli večer do ulice Na Chmelnici ve Slaném na Kladensku. Tam spadl z kola cyklista. Ani on neměl na hlavě ochrannou přilbu, která by mohla zmírnit případnou újmu na zdraví.

Zraněného muže ošetřili záchranáři, kteří ho poté převezli k vrtulníku, jenž muže přepravil do nemocnice v Praze. Okolnosti obou nehod prošetřují policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Pád cyklisty ve SlanémVideo: Novinky

Anketa

Jezdíte na kole či koloběžce s helmou?
Většinou ano
63,2 %
Jak kdy
5,3 %
Ne nebo jen výjimečně
31,5 %
Celkem hlasovalo 7065 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám