Hlavní obsah

Zavražděný muž ležel v remízku na Vysočině mnoho let. Našel ho hledač pokladů

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Pěkných pár let má náskok před kriminalisty vrah mladého muže, jehož tělo bylo loni náhodně nalezeno nedaleko města Habry na Havlíčkobrodsku. Kriminalisté, kteří případ prověřují s podezřením na vraždu, nyní zveřejnili podobiznu mrtvého, vytvořenou na základě rekonstrukce obličeje, a obracejí se na veřejnost s žádostí o spolupráci.

Foto: Policie ČR

Pravděpodobná podoba zavražděného muže

Článek

Tělo objevil loni v polovině října člověk, který v oblasti mezi vesničkami Frýdnava a Rybníček pátral s detektorem kovů po úplně jiných věcech. Na lidskou kostru v mělkém hrobě narazil v remízku.

„Podle entomologického materiálu bylo možné stanovit pouze minimální dobu zakopání těla na čtyři až šest let,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Podle ní z výsledků provedené soudní pitvy vyplynulo, že muž zemřel násilnou smrtí, na které se podílela další osoba.

Dvojice brutálně zabila mladíka, policie navrhla obžalobu z pět let staré vraždy

Krimi

„Nalezený muž byl oblečený do modrého trička s krátkým rukávem a na vnitřní straně byl štítek s nápisem „BASIC LINE“; „CASUAL WEAR“. K bližšímu popisu muže lze uvést, že se jedná o osobu kavkazoidního typu ve stáří 34–45 let (pravděpodobněji ale 35–40 let),“ popsala mluvčí. Muž byl vysoký 181–185 centimetrů, měl černohnědé vlasy v délce 30 centimetrů a kratší vousy v oblasti brady a na lících. Měl též velmi dobře udržovaný a nákladně ošetřovaný chrup.

Doba úmrtí byla stanovena na nejvýš 15 let od nálezu těla. „Rekonstrukcí se podařilo vytvořit přibližnou podobu mrtvého, ale je zapotřebí vzít v úvahu, že jednotlivé detaily – barva očí, vlasů a pokožky – se mohou od skutečné podoby jedince lišit. To platí zejména pro šířku a profil nosu, který nemohl být rekonstruován s větší přesností z důvodu odlomených kostěných struktur nosu,“ upozornila policejní mluvčí.

Koronavirus srazil kriminalitu. Až na vraždy

Krimi

Kriminalisté se obracejí na veřejnost se žádostí o spolupráci. Zajímají se v první řadě o informace, které by mohly vést ke zjištění totožnosti nalezeného muže. Poznatky lze sdělit prostřednictvím linky tísňového volání 158 či zcela anonymně na mail kriminální služby a vyšetřování Krajského ředitelství policie kraje Vysočina krpj.patrani@pcr.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám