Hlavní obsah

Zatopení obce u Přerova vyšetřuje policie. Stavidlo bylo uzavřené

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brodek u Přerova

Policisté mají podezření, že zatopení části obce Brodek u Přerova vodou z říčky Olešnice zavinil někdo svou nedbalostí. Voda tu zaplavila v noci na čtvrtek pět ulic a také podjezd na komunikaci č. I/150 z Brodku směrem na Prostějov.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Po intenzivních deštích rozvodněná říčka Olešnice zaplavila několik ulic v Brodku u Přerova.

Článek

„Přerovští policisté zahájili v souvislosti se zatopením části obce úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ sdělil Právu v pátek policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hrozba povodní trvá, u Přerova se voda vylila do domů

Domácí

Policisté podle něj prověřují zejména to, zda nedošlo k zanedbání povinností vyplývajících z provozního řádu stavidla na jezu u mlýna Kaláb na říčce Olešnici.

„Při vydatných deštích ve středu večer zůstalo stavidlo uzavřené, čímž došlo k vystoupení říčky z jejího koryta a následnému zatopení okolních polí a některých ulic v obci,“ uvedl mluvčí.

Voda zaplavila v Brodku zhruba 70 domů, na místě zasahovalo patnáct jednotek hasičů.

Chladné a zamračené počasí vydrží i o víkendu

Počasí

„Lidé ze zasažených domů mohli využít náhradního ubytování, které zajistila obec, ale nikdo tak neučinil. Evakuovali jsme tři osoby, ty využily ubytování v rodině,“ řekla Právu mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Podle Hejtmana zatím nebyl nikdo obviněn. Případnému viníkovi by hrozily až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám