Hlavní obsah

Žárlivec dostal za vraždu partnerky a jejího milence 19 let. Byla to poprava, řekl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Za dvojnásobnou vraždu poslal ve středu Krajský soud v Plzni Miroslava Kumberu (60) z Horního Slavkova na Sokolovsku na 19 let do vězení. Muž ze žárlivosti letos v lednu zastřelil svoji o 25 let mladší partnerku a jejího milence. Uložený trest je o tři roky vyšší, než navrhoval státní zástupce. Navíc musí zaplatit odškodné pozůstalým ve výši tři miliony korun. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Miroslav Kumbera u soudu

Článek

"Obžalovaný byl bohužel ve špatný čas na špatném místě. Nebylo prokázáno, že by usmrcení dvojice plánoval. Podle znalkyně šlo o afektovou reakci na konflikt, ke kterému došlo na místě vraždy. Poškození neměli sebemenší šanci na obranu. Obžalovaný oba poškozené doslova popravil, každého dvěma ranami," uvedl předseda senátu Jan Špeta.

Podle soudce jsou dopady činu obrovské. "Zásadní je, že pět nezletilých dětí přišlo o matku a otce. To je protiváha všech polehčujících okolností. Obžalovaný zastřelil dva lidi ze svých osobních pohnutek," dodal Špeta. Při ukládání výše trestu soud zohlednil způsob provedení a následek.

Obžalovaný se k činu před soudem přiznal, stejně jako dříve kriminalistům. „Cítím se vinen. Stalo se to tak, jak je to popsané v obžalobě,” prohlásil Kumbera. „Nesouhlasím ale s tím, že jsem čin plánoval,” doplnil obžalovaný.

Tragédie se odehrála v polovině ledna nedaleko Horního Slavkova. Obžalovaný muž tam nachytal dvojici v zaparkovaném autě. Oba pracovali s Kumberou ve stejné firmě, žena tam uklízela, muž byl Kumberovým mistrem.

Jsem vinen, přiznal žárlivec vraždu dvou lidí na Sokolovsku a rozbrečel se

Krimi

„Jel jsem nakoupit a všiml jsem si auta poškozeného a v něm zahlédl Martinu. Nebyl jsem si jist, jestli je to ona, tak jsem jel za nimi přesvědčit se. Když jsem za nimi dojel, začala hádka. Martina ječela, co tam dělám, ať vypadnu. Říkala, že si může dělat, co chce, že si chce užívat. Pak křičela, že jsem v posteli stál za hovno. To jsem neustál,” vypovídal Kumbera.

Co dál následovalo, si přesně nepamatuje. „Najednou jsem tam stál se zbraní v ruce. Nevím, kolikrát jsem vystřelil. Vzpomínám si, že jsem si přiložil pistoli k hlavě, ale nedokázal jsem zmáčknout spoušť,“ dodal Kumbera.

Byl prase, aspoň bude o šmejda míň, hájil se muž obžalovaný z vraždy v Jihlavě

Krimi

Podle státního zástupce Jakuba Kubiase byla motivem činu žárlivost. „Začal se s nimi dohadovat o jejich vztahu a poté vytáhl legálně drženou pistoli Tokarev ráže 7,62 mm a dvěma výstřely z bezprostřední blízkosti zasáhl nejprve muže a dalšími dvěma ranami pak ženu,“ popsal žalobce.

Obě oběti zasáhl do srdce, muž i žena na místě zemřeli. Střelec se posléze udal na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám