Hlavní obsah

Zamilovaná žena z Přerovska uvěřila báchorce údajného amerického vojáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Na svou důvěřivost doplatila starší žena z Přerovska, která podobně jako již mnoho jiných před ní naletěla „americkému vojákovi“, který ji nejprve ošálil zamilovanou korespondencí a pak ji požádal o finanční pomoc. Než si uvědomila, že se stala obětí podvodníka, poslala mu žena bezmála 15 tisíc eur (390 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu ve středu informovala mluvčí policie Miluše Zajícová. „Opakující se historka opět zabrala. Žena se s mužem setkala pouze ve virtuálním prostředí sociálních sítí a navázala s ním komunikaci přibližně začátkem března,“ uvedla mluvčí.

Brzy se uvidíme, sliboval John. Žena z Brněnska poslala virtuálnímu příteli milion

Krimi

Věk oběti policie neupřesnila, mluvčí pouze uvedla, že se jedná o starší ženu.

Údajný voják se měl nacházet na nebezpečné zahraniční misi, kde, jak tvrdil, mu šlo o život a měl strach o svoji dceru, která by mohla v případě jeho smrti zůstat sama, protože byl vdovec. Ženě tvrdil, že pro to, aby mohl opustit armádu, potřebuje peníze, které v tu dobu neměl.

Za lásku zaplatila dva miliony korun „americkému vojákovi“

Krimi

„Poškozenou si omotal kolem prstu zamilovanými zprávami a krásnými slovíčky. Netrvalo dlouho a požádal ji o finanční pomoc, kterou jí chtěl samozřejmě vrátit, jakmile dostane výsluhu. Ta měla činit nějakých jeden a půl milionu dolarů,“ konstatovala Zajícová.

V dubnu žena údajnému vojákovi poslala první částku ve výši 800 eur a o pár dní později dalších 3 500 a 10 400 eur na nutné výdaje. Peníze převedla dle požadavku ze svého účtu na zahraniční účty v Litvě a Španělsku.

Zaplatil za nájem ve Švédsku, bydlení ani vrácení peněz se muž z Lipníku nedočkal

Krimi

„Aby ženu utvrdil o pravdivosti svých slov, zaslal jí údajný voják dokonce fotografii s kufříkem, kde byly uloženy peníze s tím, že ho i s obsahem poslal na její adresu,“ poznamenala mluvčí s tím, že muž pak po ženě požadoval další peníze pod záminkou, že se zaslaný balíček s kufrem a penězi údajně zadrhl na hranicích a bylo potřeba ho za poplatek dostat přes hranice do ČR.

Žena z Olomoucka poslala virtuálnímu lékaři s těžkým osudem dva miliony

Krimi

„Poškozená již ale začala nabývat podezření, že byla podvedena, a přišla událost řešit na policejní služebnu. Vzhledem k tomu, že se nejedná o první případ, ale o stále dokola se opakující skutky, policisté ihned věděli, že se žena stala obětí podvodníka, a zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod. Důvěřivá žena své peníze zřejmě již nikdy neuvidí,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám