Hlavní obsah

Brzy se uvidíme, sliboval John. Žena z Brněnska poslala virtuálnímu příteli milion

– Brno
Právo, mh

Na první pohled nevinné seznámení na internetovém portálu v polovině loňského roku zatím stálo dvaačtyřicetiletou ženu z Brněnska skoro milion korun. Nápadník se představoval jako John a žena mu s vidinou osobního setkání posílala peníze na různé účty. Dočkala se ale pouze jednoho zlatého prstýnku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena si prostřednictvím různých aplikací elektronické komunikace dopisovala s mužem, který se jí představil jako John.

„Už po dvou týdnech žena zaplatila za pro ni doručovanou zásilku skoro osmdesát tisíc korun. Zásilka ale dodnes nedorazila. Internetový virtuální partner, který prý bydlí ve Skotsku, požadoval v dalších týdnech a měsících další platby. Vždy neopomněl sdělit, že jejich dlouho slibované setkání se kvapem blíží,“ popsal mluvčí policie Bohumil Malášek.

Donald slíbil ženě z Táborska lásku a dům. Naletěla a poslala půl milionu

Krimi

Žena posílala různé částky na několik účtů do zahraničních bank. Sama si zřídila dolarový účet u české banky, z nějž odcházely požadované finance. Takzvaný přítel jí zřídil v anglické bance účet, na který se sice může přihlásit, ale disponovat s ním nemůže.

„Účet se tváří, že je na něm více než deset milionů dolarů. Celkem neznámému muži, s nímž stále udržuje komunikaci, poslala více než pětatřicet tisíc dolarů. Jediné, čeho se zatím od svého ctitele dočkala, je zlatý prstýnek. Ten dorazil zásilkou odeslanou z Jihoafrické republiky,“ dodal mluvčí. Případ, v němž se škoda blíží milionu korun, vyšetřují policisté specializující se na internetovou kriminalitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám