Hlavní obsah

Žalobce zrušil stíhání plzeňské soudkyně kvůli šíření covidu

Právo, pab
Domažlice

Žalobce v pátek zrušil trestní stíhání plzeňské soudkyně obviněné kvůli podezření ze šíření covidu-19 na pracovišti. Právu to potvrdil šéf domažlického státního zastupitelství, které kauzu dozoruje. Důvodem je, že policie si nevyžádala souhlas ke stíhání od prezidenta republiky, jak to vyžaduje ústava v případech, kdy je soudce stíhán v souvislosti s výkonem funkce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřovatelé soudkyni kladli za vinu, že letos v únoru po skončení desetidenní karantény, kterou měla nařízenou z důvodu výskytu nemoci covid-19 v rodině, nastoupila do práce s rýmou, což je jeden z příznaků respiračního onemocnění.

„Neučinila žádné kroky k tomu, aby si před nástupem do zaměstnání ověřila svou bezinfekčnost,“ stojí v nyní již zrušeném obvinění, o kterém informovaly Novinky.

Lékařka obviněná z šíření dezinformací může léčit dál

Krimi

Po dvou dnech po návratu do práce, kdy soudkyně vykonávala přidělenou práci a přišla do kontaktu s kolegy, byla pozitivně testovaná.

Soudkyně obvinění striktně odmítla. „Nic jsem neporušila. Nikoho jsem nenakazila, nikdo kvůli mně neumřel,“ řekla Právu již dříve soudkyně.

Byla pozitivní, přesto si šla nakoupit. Teď ji čeká soud

Krimi

Upozornila na to, že se přesně řídila pokyny ministerstva zdravotnictví a v průběhu karantény podstoupila kontrolní test s negativním výsledkem.

„Karanténu mi pak ukončil lékař,“ dodala soudkyně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám