Hlavní obsah

Zabij otce, jinak zemřeš, řekly hlasy v hlavě muže a on zaútočil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dvaatřicetiletého muže obvinili z pokusu o vraždu vlastního otce jeseničtí kriminalisté. Hrozí mu za to až osmnáct let za mřížemi. Stíhán je vazebně. Muž vyšetřovatelům vypověděl, že slyšel v hlavě hlasy napovídající, aby zabil otce, a pokud to neudělá, sám zemře. Právo o tom informoval ve čtvrtek krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v pondělí o půl druhé v noci v obci na Jesenicku. Podle dosavadního zjištění měl syn v dílně zaútočit na svého sedmapadesátiletého otce. Toho měl několikrát udeřit kovovým nářadím do hlavy.

„Otec se dal před synem na útěk, ale agresor jej dostihl a v útoku pokračoval. Napadenému se podařilo doběhnout až před sousední dům. Podezřelý hluk zaslechl soused, který útočníka okřikl a běžel poškozenému na pomoc. Syn mezitím v napadání přestal a utekl. Přivolaní policisté ho vzápětí vypátrali a zadrželi,“ uvedl mluvčí.

Hlasy mi říkaly, že mám babi shodit z balkonu, řekl soudu schizofrenik, který zabil dva lidi

Krimi

Napadený muž byl se zraněním ihned převezen do nemocnice v Jeseníku. Jeseničtí kriminalisté přivolali na místo krajské kolegy, kteří si případ převzali. Následně provedli podrobné ohledání místa činu a zajištění stop.

„Obviněný se po činu podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol i testu na přítomnost jiných návykových látek. Obě zkoušky neprokázaly, že by byl pod vlivem alkoholu či drog. Stíhán v minulosti nebyl,“ dodal Hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám