Hlavní obsah

Za smrtí kojence u Labe byla nedbalost matky a jejího přítele. Policie je obvinila

Novinky, kub

Středočeští kriminalisté obvinili z usmrcení z nedbalosti a šíření poplašné zprávy matku, která loni v květnu ukryla u řeky na Mělnicku tělo mrtvého čtyřměsíčního potomka. Dítě podle vyšetřovatelů nezemřelo násilnou smrtí. Obvinění čelí rovněž přítel ženy. Žena původně tvrdila, že dítě někdo unesl, výpověď později změnila.

Foto: Aktu.cz

Policisté našli mrtvé dítě u řeky.

Článek

O vývoji v případu informovala ve středu mluvčí policie Markéta Johnová. „Muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta, matka je ohrožena vyšší trestní sazbou, jeden rok až šest let, neboť jako matka porušila povinnost vyplývající jí ze zákona,“ sdělila mluvčí policie Markéta Johnová.

Kriminalisté podle ní dvojici obvinili z usmrcení z nedbalosti a šíření poplašné zprávy spáchaných ve spolupachatelství.

Matce mrtvého kojence nabízela nedávno sociálka azylové bydlení

Krimi

Tělo čtyřměsíčního chlapce našli policisté po rozsáhlém pátrání u řeky Labe u obce Vliněves nedaleko Hořína. Žena původně policii uváděla, že s dítětem vyrazila do lesoparku, kde se i s chlapečkem opalovala. Podle svých slov na chvíli usnula, a když se probudila, kočárek ani dítě tam už nebyly.

Policie na místě nálezu těla (30. května 2020).Video: Aktu.cz

Vyšetřovatelé po pitvě dítěte sdělili, že jako příčina úmrtí byl stanoven syndrom náhlého úmrtí. Matka podle policie nevěděla, co si s mrtvým dítětem počít, a proto ho odnesla k řece. Dítě zemřelo několik dní před incidentem a žena pak sama ukázala, kde dítě odložila. Ukryté tělíčko matka rovněž zatížila kameny.

Smrt kojence na Mělnicku: Policie prověřuje nedbalost matky

Krimi

„Na základě prováděných šetření a zjištěných rozporů nakonec matka s přítelem změnila výpověď a uvedla, že se celé oznámení nezakládá na pravdě. Dítě dle jejích slov z jí neznámých důvodů zemřelo,“ sdělila již dříve policie s tím, že žena nebyla v době oznámení pod vlivem alkoholu ani drog.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám