Hlavní obsah

Vyčerpaní migranti zvonili u domů na Benešovsku

– Soutice
Novinky, kub

Pořádné překvapení čekalo obyvatele jedné obce ve Středočeském kraji, kam se dostali dva migranti z Maroka. Muži byli vyčerpaní po cestě z Maďarska, během níž byli na podvozku kamionu. V obci zvonili na lidi v rodinných domech, ti pak přivolali policii.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisty přivolali přes tísňovou linku obyvatelé obce Soutice na Benešovsku, o případu ve středu informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková. Policie neupřesnila den, kdy k tomu došlo, hovořila o předchozích dnech.

„Na policisty se obrátili majitelé jednoho z rodinných domů, u kterých zazvonili ve večerních hodinách dva cizinci, kteří požádali o přivolání policistů,” popsala Suchánková.

Farmář našel na svém ranči pět malých migrantek. Byly hladové a vyzáblé

Amerika

Policie zjistila, že se jednalo o muže z Maroka, kteří neměli doklady a do Česka se dostali na podvozku kamionu jedoucího z Maďarska.

„Poté, co auto zastavilo, vyčerpaní, unavení a dezorientovaní cizinci zazvonili na majitele prvního rodinného domu a sami požádali o kontaktování policie. Cizinečtí policisté následně s oběma muži (ročník 1992 a 1997) původem z Maroka zahájili řízení ve věci správního vyhoštění z naší země,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám