Hlavní obsah

Vrak srbského autobusu nadzvedl ústeckou radnici

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Za až neuvěřitelný případ označila ústecká radnice odstavení vraku autobusu, který přivezla odtahová služba z německého Berlína. Autobus srbské firmy ve špatném technickém stavu, který v Německu přišel o registrační značky, odstavila u zadního vjezdu na ústecký fotbalový stadion. Případem se zabývá policie. Radnice nechala autobus odtáhnout, po viníkovi bude chtít uhradit všechny náklady.

Foto: Městská policie Ústí nad Labem, .

Autobus přitažený z Berlína u ústeckého stadionu

Článek

Odstavený autobus u zadního vchodu stadionu ve Vinařské ulici nahlásil jeden z občanů městské policii.

„Po příjezdu strážníků na místo bylo zjištěno, že autobus je uzamčený a již na první pohled vykazuje technické závady. Přítomní strážníci se spojili s operačním střediskem městské policie a na základě záběrů kamerového systému se podařilo dohledat, že téhož dne ve 14.30 hodin byl autobus přivezen německou odtahovou službou z Berlína,“ uvedl zástupce ředitele ústeckých strážníků Jan Novotný.

Kamion v Ústí vytlačil auto z mostu, řidičku z řeky zachránili policisté

Krimi

Strážníci přes sociální sítě z webových stránek německé policie v Berlíně zjistili, že tamní policie tento autobus v Berlíně odstavila z důvodu velmi špatného technického stavu. Němečtí policisté podle Novotného z autobusu odebrali registrační značky a nařídili, aby byl autobus odstaven z pozemní komunikace.

Pobouření Ústečané

„Z dosud neznámých příčin provedla odtahová služba odtah autobusu do České republiky, respektive do Ústí nad Labem. Autobus je majetkem zahraniční firmy ze Srbska,“ dodal Novotný.

Případ mnohé Ústečany pobouřil. „Nehorázná drzost. Budeme za chvíli odkladiště nepotřebných krámů. Tohle udělat v Německu, tak z toho bude aféra jak blázen,“ píší lidé na facebooku ústeckého magistrátu.

Městská policie požádala o součinnost státní policii, která si celý případ převzala k dalšímu šetření. „Důkazy město předalo Policii ČR, vrak nechalo odtáhnout, a jakmile bude případ vyřešen, viníkovi budou všechny náklady na odtah vraku naúčtovány,“ informovala ústecká radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám