Hlavní obsah

Velkému požáru v Náchodě nahrálo sucho. Hašení i s pomocí vrtulníku trvalo 21 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

S plameny v náročném terénu se od čtvrtka potýkaly desítky hasičů v Náchodě. Požár se podařilo zkrotit po 21 hodinách. Vodu shazoval také vrtulník. Hořel ovocný sad a louka, škodu vyšetřovatelé odhadli na stovky tisíc korun. Zásah zaznamenala kamera hasičů.

Rozsáhlý požár v NáchoděVideo: HZS Královéhradeckého kraje

 
Článek

Plameny ve čtvrtek kolem 16:00 zasáhly les, louku a ovocný sad v části Náchoda Lipí. Hasiči zlikvidovali požár v pátek před 13:00.

Vyšetřovatelé škodu na zhruba patnácti hektarech odhadli na několik stovek tisíc korun.

Středočeský kraj vyhlásil zákaz rozdělávání ohňů

Domácí

Mluvčí hasičů Martina Götzová uvedla, že se do likvidace požáru zapojil rovněž vrtulník letecké služby policie, který celkem 13krát shodil vodu na nejhůře přístupná místa.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Rozsáhlý požár v Náchodě hasiči likvidovali přes dvacet hodin.

Hasiči na místě dohlíželi ve čtvrtek přes noc a pak během pátečního dopoledne, kdy dohašovali skrytá ohniska a požářiště prolévali vodou.

Celkem bylo v akci 11 cisteren a několik desítek hasičů. Nasazením techniky i zasaženou plochou šlo o největší letošní požár v Královéhradeckém kraji v přírodě, zmínila ČTK. Některé cisterny hasiči použili pro plnění vodního vaku helikoptéry.

Plameny ničily rodinný dům na Jihlavsku, škoda přes tři miliony

Krimi

V Královéhradeckém kraji kvůli velkému suchu v posledních dnech hoří v přírodě často. Za celý březen hasiči evidují přes 90 požárů v přírodě.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Rozsáhlý požár v Náchodě zasáhl les, louku a ovocný sad.

„Vzhledem k převládajícímu suchu radíme, aby se lidé nepouštěli do pálení biologického odpadu. Měli by se vyvarovat používání otevřeného ohně v přírodě,“ uvedla mluvčí. Upozornila na to, že plošné vypalování trávy je zakázáno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám