Hlavní obsah

V září vyhaslo na silnicích 78 životů, o šest více než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českých silnicích v září zahynulo 78 lidí, což je o šest více než ve stejném období loňského roku. Vyplývá to z předběžných policejních statistik. Září je tak spolu s červencem zatím nejtragičtějším letošním měsícem.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda na D1Video: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Nejhorší zářijová statistika je stará 18 let, nehody si tehdy v devátém měsíci roku 1997 vyžádaly 149 obětí.

Letošní čtvrtek 17. září se stal zatím nejtragičtějším dnem roku na českých silnicích. Při dopravních nehodách zahynulo 11 lidí. K tragické bilanci nejvíc přispěla srážka nákladního auta a dodávky na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku, která si vyžádala šest obětí na životech. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V poslední den měsíce zemřeli při nehodách čtyři lidé. Byla mezi nimi i cyklistka, kterou ve Všetatech na Mělnicku srazil na železničním přejezdu vlak. Čtyři oběti nehod zaznamenali policisté i v dalších třech zářijových dnech, 1. září pak na silnicích zemřelo dokonce šest lidí. V září byly ale i čtyři dny, kdy se žádná smrtelná nehoda nestala.

Letos na silnicích dosud zemřelo 490 lidí. Je to o 21 obětí více než za prvních devět měsíců loňského roku. Nejméně tragickým měsícem je zatím leden, kdy při nehodách zemřelo 34 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám