Hlavní obsah

Tragická nehoda dodávky na D1 má šestou oběť

– Vyškov • Aktualizováno
Právo, pko

Na šest mrtvých se vyšplhala bilance tragické nehody z dálnice D1, kde u Komořan na Vyškovsku havarovala ve čtvrtek plně obsazená polská dodávka. Na místě zemřelo pět lidí, tři převezli záchranáři do nemocnice, kde o víkendu jedna z těžce zraněných žen zemřela. Podle policejního vyšetřování mohla za nehodu podle všeho nepozornost řidiče.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda na D1Video: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Podle dosavadního výsledku šetření se řidič dodávky nevěnoval dostatečně řízení, nevšiml si, že auta před ním zpomalují do kolony, a narazil do před ním jedoucího nákladního auta,“ konstatovala policejní mluvčí Alice Musilová.

Není vyloučeno, že posádka dodávky nebyla připoutaná, což by mohlo mít vliv na tragický výsledek střetu. „Touto otázkou se budou zabývat znalecké posudky,“ dodala Musilová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V dodávce s polskou značkou cestovalo celkem devět lidí. Na místě zahynul řidič a čtyři ženy. Jeden z cestujících vyvázl z nehody takřka bez zranění, záchranáři mu ošetřili pouze drobné oděrky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám