Hlavní obsah

Pobodání v rodinném domě v Praze: Policie našla hledaného 14letého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V noci na středu došlo v rodinném domě v pražských Dolních Chabrech k útoku, při kterém byli pobodáni dva lidé. Policie pátrala po pachateli a ve středu ráno uvedla, že „v souvislosti s vyšetřováním násilného trestného činu” od noci hledá 14letého chlapce, u kterého nelze vyloučit, že je zraněný a ozbrojený. Nakonec ho našli poraněného nedaleko místa činu v Chabrech. Policie ale nepotvrdila, že případy souvisí.

Pátrání v Dolních ChabrechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Chlapce našli policisté podle informací Novinek ve středu dopoledne zhruba 100 metrů od domu, kde došlo k pobodání dvojice. Byl na zahradě u jiného domu, měl pravděpodobně poraněná žebra a řezná zranění. Postarala se o něj záchranka, ta ale podrobnosti ke stavu chlapce nepotvrdila.

K incidentu došlo v domě v Ploskovické ulici zhruba půl hodiny před půlnocí. Pobodáni byli podle informací Novinek dva lidé, kteří skončili v péči záchranářů a následně v nemocnici. Pachatel z místa utekl.

Vypadal jako Věstonická venuše, líčil student. Za pobodání trenéra MMA dostal 12 let

Krimi

„V současné době mohu pouze potvrdit, že zasahujeme v oblasti Dolních Chaber a Ďáblic,” řekla bez dalších podrobností krátce po půlnoci policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pátrání v Dolních Chabrech

Mluvčí záchranářů Jana Poštová potvrdila, že její kolegové na místě ošetřili dva lidi a ve vážném stavu je přepravili do nemocnice. Pohlaví a věk zraněných záchranka ani policie nepotvrdily. Podle informací Novinek se jednalo o dospělou ženu a nezletilého chlapce.

BEZ KOMENTÁŘE: Pobodání v pražských Dolních ChabrechVideo: Novinky

Policie ve středu ráno informovala, že pátrá po 14letém ozbrojeném, ale nikoli nebezpečném chlapci.

Policie dosud neuvedla, zda oba případy souvisí, Siřišťová pouze sdělila, že její kolegové chlapce hledali od noci „v souvislosti s vyšetřováním násilného trestného činu”. Mluvčí přímo nepotvrdila, že se má jednat o incident v Chabrech, okolnosti tomu ale nasvědčují.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pátrání v Dolních Chabrech

Policie v pátrací relaci uvedla, že nelze vyloučit, že chlapec je zraněný a že měl u sebe zbraň. Po jedenácté dopoledne policie pátrání po chlapci z webu stáhla.

Na Twitteru pak policie bez dalších podrobností informovala o tom, že pátrání bylo úspěšné.

Otázkou zůstává, zda je chlapec podezřelý z útoku, nebo ho policie hledala z jiných důvodů.

Server Blesk.cz napsal, že v Chabrech podle prvotních informací 14letý chlapec pobodal kamaráda a jeho matku a poté utekl.

Devět let se vyhýbal vězení, odsouzeného muže z Chrudimska přivezla policie z Keni

Krimi

Okolí domu začalo v noci okamžitě prohledávat velké množství policistů i strážníků. Do vzduchu vzlétl policejní vrtulník s termovizí, do Ďáblického háje zamířila Speciální pořádková jednotka.

Okolní ulice pročesávali policisté se samopaly, motorizované hlídky zastavovaly ke kontrole auta, autobusy i například cyklisty. Preventivně byl na místě přítomen také inspektor provozu pražské záchranky.

Policisté v Praze pronásledovali piráta silnic, skončili ve křoví

Krimi

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám