Hlavní obsah

Devět let se vyhýbal vězení, odsouzeného muže z Chrudimska přivezla policie z Keni

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští policisté našli po devítiletém pátrání 62letého muže, na kterého byl vydaný zatykač, protože nenastoupil pětileté vězení za hospodářskou trestnou činnost. Muže se podařilo vypátrat v africké Keni, odkud měl být právě vyhoštěn. Podle kriminalistů se jednalo o první deportaci odsouzeného Čecha z této země.

Hledaného muže z Česka našla policie v KeniVideo: Policie ČR

 
Článek

Skupina českých policistů přicestovala s odsouzeným na pražské ruzyňské letiště minulý týden.

„Nejhledanější muž chrudimského okresu byl nalezen v Keni. Byl dokonce zařazen na seznamu nejhledanějších osob v Evropě,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Markéta Janovská.

Na Filipínách dopadli uprchlého Čecha

Svět

Podrobnosti k případu, za který dostal muž pětiletý trest vězení, policie nesdělila, mluvčí hovořila pouze o trestu za hospodářskou trestnou činnost.

Nyní 62letý muž se před justicí skrýval a policie měla podezření, že zmizel někde v cizině, soud na něj proto vydal v roce 2012 mezinárodní zatykač.

Smyčka kolem uprchlíka se začala stahovat v předešlých měsících, kdy se česká policie dozvěděla, že by ho měly v dohledné době úřady z Keni vyhostit. Odsouzený tak zamířil rovnou do rukou české policie, která ho ho přepravila do Prahy.

Uprchlíkům skončil pobyt v exotických zemích, policie je převezla do českého vězení

Krimi

Podle Janovské se jednalo o historicky prvního uprchlíka, kterého česká policie přivezla z Keni do Česka.

Jeden z chrudimských kriminalistů, kteří pátrají po hledaných a pohřešovaných lidech, tzv. lovci lebek, měl tento případ na stole po celou dobu.

Jeden z nejhledanějších vrahů Evropy dopaden. Spravedlnosti unikal 16 let

Evropa

„Byl to člověk, kterého jsem se snažil vypátrat téměř devět let, jeho spis jsem měl na stole bezkonkurenčně nejdéle. Pátrání bylo náročné i proto, že jsem věděl, že se hledaný pohybuje v zahraničí,” citovala mluvčí kolegu

Eskorta muže přepravila do věznice v pražské Ruzyni.

Reklama

Výběr článků

Načítám