Hlavní obsah

V kamionu na Sokolovsku našli 11 migrantů, prozradila je tlukoucí srdce

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov
Aktualizováno

Jedenáct nelegálních migrantů převážel kamion, který zastavila ve čtvrtek cizinecká policie na dálnici D6 u Sokolova. Policisté migranty odhalili s pomocí speciálního přístroje k hledání lidí na základě tlukotu srdce.

Detektor našel v kamionu uprchlíkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Zahraniční kamion s nelegálními migranty zastavila karlovarská cizinecká v rámci kontrol ve čtvrtek krátce před půlnocí u někdejšího Transmotelu u Sokolova.

„Policisté mimo jiné použili jako při každé obdobné kontrole takzvaný heartbeat detektor. Jedná se o přístroj, díky němuž se dá zjistit, zda se ve vozidle neukrývá osoba,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

V polích na Břeclavsku zastavili celníci dva promrzlé běžence

Krimi

„Po připojení diod na návěs se prostřednictvím detektoru snímá srdeční tep na základě tlukotu srdce. Ten v tomto případě potvrdil uvnitř vozidla v nákladovém prostoru srdeční činnost několika osob,“ pokračovala mluvčí.

Uvnitř se podle ní nacházelo celkem 11 nelegálně převážených cizinců věku mezi 16 a 36 lety. Všichni cizinci byli převezeni na policejní oddělení.

„Řidič i jeho spolujezdec byli zadrženi. Kriminalisté s oběma muži ve věku 38 a 42 let zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ konstatovala policejní mluvčí.

Podle informací Práva se jednalo o cizince z Bangladéše, Somálska a nejvíce jich bylo z Afghánistánu. Kamion, v kterém se ukrývali, má rumunské státní poznávací značky.

Foto: Policie ČR

Detektor, který odhalil uprchlíky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám