Hlavní obsah

Ujíždějící řidič najížděl na policisty, nakonec uvázl v bahně

Olomouc

Po silnicích na Prostějovsku a Olomoucku se snažil policistům ujíždět 43letý muž z Brněnska. Divokou honičku, při níž se řidič snažil také srazit zasahující policisty autem, ukončil až bahnitý terén, v němž jeho vozidlo uvázlo. Právo o případu, který se stal v pondělí, informovala ve středu policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Muž z Brněnska ujížděl policii přes dva okresyVideo: Policie ČR

 
Článek

„V pondělí dopoledne naměřili prostějovští policisté na dálnici D46 ve směru z Vyškova na Olomouc u jedoucího vozidla BMW v úseku s povolenou rychlostí 110 km/h překročení rychlostního limitu o zhruba 60 km/h. Proto jej předjeli a navigovali ke sjezdu z dálnice. Řidič je zprvu následoval, avšak těsně před exitem náhle změnil rychlost a směr jízdy a hlídce začal ujíždět na Olomouc,“ uvedla mluvčí.

Zdrogovaný mladík ujížděl policii rychlostí až 180 km/h. Zradila ho slepá ulice

Krimi

„Ujíždějící automobil opustil dálnici na sjezdu u Hněvotína. Policisté auto pronásledovali přes několik obcí až do Grygova. Zde se řidič otočil a jel zpět na Blatec,“ konstatovala Vaňharová s tím, že pronásledující policisté mu v obou směrech zatarasili silnici, a proto sjel na polní cestu směrem k Holickým loukám.

Foto: Policie ČR

Muž z Brněnska ujížděl policii přes dva okresy

V této době se do akce zapojili ještě další policejní hlídky. Kvůli rozbahněnému terénu se přitom policisté vydali za pronásledovaným, již stojícím vozem, pěšky. „Jakmile se k němu začali přibližovat, muž se proti nim s vozidlem rozjel a policisté museli, aby zabránili střetu, uskočit do boku,“ poznamenala mluvčí.

Devatenáctkrát trestaný na benzínce neplatil a na Karvinsku ujížděl hlídce

Krimi

Poté podle ní pronásledovaný řidič zastavil a následně začal couvat směrem k dalšímu policistovi, který zabránil nárazu pohotovým úskokem. „Policisté na vozidlo několikrát vystřelili. Auto ještě zvládlo ujet několik metrů, nakonec však uvízlo v bahnitém terénu. Muže po vystoupení z vozidla policisté zadrželi a spoutali. Na místě odmítl jak dechovou zkoušku, tak i orientační vyšetření na drogy,“ uvedla Vaňharová.

Řidič byl podle ní v úterý obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě. „Zároveň dali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila policejní mluvčí. Mimo postihu za dopravní přestupky muži hrozí až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám