Hlavní obsah

Traktorista dostal za smrt motorkáře podmínku a musí zaplatit miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Patnáctiměsíční podmínkou potrestal v pondělí Okresní soud Plzeň-sever Luďka Řípu (46) za loňskou dopravní nehodu, při které zemřel mladý motorkář. Obžalovaný muž za volantem traktoru s fekální cisternou tehdy při vjezdu na hlavní silnici motorkáře přehlédl a došlo ke střetu. Sedmadvacetiletého muže už záchranáři nedokázali oživit.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Motorkář po střetu s cisternou zemřel.

Článek

Podle předsedkyně senátu Ivety Zítkové soud navíc Řípovi uložil zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 18 měsíců a dále rozhodl, že musí zaplatit pozůstalým čtyři miliony korun jako nemajetkovou újmu.

Motorkář na Plzeňsku narazil do traktoru s fekální cisternou, na místě zemřel

Krimi

Nehoda se stala 1. dubna večer na výpadovce z Plzně na Karlovy Vary u obce Chotíkov. Traktorista vjel do křižovatky ve směru od Příšova, aniž by dal přednost projíždějícímu motorkáři. Ten narazil do cisterny a zůstal zaklíněný pod koly. Traktor ho ještě několik metrů táhl po silnici.

„Obžalovaný muž před soudem vinu přiznal. Hlavním důkazem byl výsledek vyšetřovacího pokusu, podle kterého řidič traktoru motorkáře skutečně přehlédl,“ uvedla soudkyně.

Rozsudek není pravomocný, Řípa se odvolal proti rozhodnutí o náhradě škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám