Hlavní obsah

Ženu odvezli vrtulníkem s těžkým zraněním po srážce s autem na přechodu na Karvinsku

Orlová

V ohrožení života skončila po srážce s řidičem (46) v sobotu odpoledne chodkyně (56) v Orlové na Karvinsku. Šofér ženu podle policie zřejmě přehlédl, když přecházela silnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K vážné nehodě došlo kolem 16. hodiny na Masarykově třídě v Orlové.

„Muž řídil vozidlo Škoda Octavia a zřejmě přehlédl chodkyni, která šla po přechodu pro chodce. Došlo ke střetu, při kterém žena utrpěla těžká zranění,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Odstrašující video: Dívkám na přechodu dal jeden šofér přednost, další do nich prudce vjel

Krimi

Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla zůstala žena po střetu a pádu na obrubník v bezvědomí. „Nalézala se v přímém ohrožení života. Zasahující lékař zjistil poranění hlavy, horní a dolní končetiny a vyslovil podezření na poranění páteře i pánve,“ popsal s tím, že záchranáři zajistili ženě žilní vstup a podali jí léky.

„Lékař provedl intubaci dýchacích cest a převedl pacientku na přístrojem řízenou ventilaci,“ sdělil mluvčí.

Po zafixování do vakuové matrace ženu záchranáři letecky transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava, kde ji předali do péče týmu urgentního příjmu.

Senior smetl na přechodu na Pelhřimovsku čtyři chodkyně

Krimi

Policejní mluvčí doplnila, že u řidiče škodovky provedli policisté orientační testy na přítomnost návykových látek, které byly s negativním výsledkem. „Další okolnosti nehody prověřují orlovští kriminalisté,“ dodala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám