Hlavní obsah

Strážníci se bojí nadcházejících dnů. Kvůli Prymulovi

Novinky, ok, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přistižení vrcholných politiků bez roušky a v restauraci přidělá práci strážníkům a policistům. Obávají se, že někteří lidé budou po kauze ministra zdravotnictví Prymuly protikoronavirová opatření ignorovat.

Foto: Novinky

Páteční (23. října) titulka deníku Blesk

Článek

„Lidé přistižení strážníky při přestupcích někdy argumentují stylem ´vždyť se kradou miliardy´ nebo ´radši běžte chytat poslance, co jezdí opilí´. Hlídky už jsou na to většinou zvyklé. Nadcházející víkend kolegům v terénu ale opravdu nezávidím,“ uvedl na soukromém Twitteru mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Znepokojení nad situací vyjádřila i mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. „Strážníci to v ulicích už teď nemají jednoduché. Stoupají nám každodenní útoky na strážníky, ale tohle tomu určitě nepomůže, bude to ještě horší. Přistižení lidé nám už teď říkají, že my po nich něco chceme, ale jiní nejdou příkladem.”

Prymula přistižen v noci v restauraci a bez roušky

Domácí

Seifertová také upozorňuje, že oproti situaci na jaře je nálada mnohem vypjatější. Lidé jsou agresivnější a vysmívají se nejen zdravotníkům, ale i strážníkům a policistům. Zdůraznila přitom, že strážníci a policisté nařízení nevymýšlejí, ale pouze dohlížejí na jejich dodržování.

Naopak pardubičtí strážníci nepředpokládají, že by se měla situace zhoršit, a počty lidí, se kterými jsou problémy kvůli nedodržování opatření, se podle nich víceméně nezmění. Naopak by mohly podle mluvčího strážníků Jiřího Sejkory pomoci právě zavřené restaurace a zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti, protože obtížná komunikace je právě hlavně s opilými lidmi.

Magistrát si došlápne na otevřenou restauraci, která hostila Prymulu s Faltýnkem

Krimi

Ministr zdravotnictví Roman Prymula navštívil v noci na čtvrtek restauraci na pražském Vyšehradě, která měla být v rámci jeho vlastních opatření proti šíření koronaviru zavřená. Setkat se tam se šéfem poslaneckého klubu ANO Jaroslavem Faltýnkem.

Na případ upozornil deník Blesk, který uvedl, že Prymula neměl nasazenou roušku jak cestou k autu, tak v autě. A porušil tak svoje vlastní opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám