Hlavní obsah

Spolujezdkyně na Českolipsku dostala pokutu kvůli pásu, o hodinu později jí zachránil život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Pořádnou dávku štěstí měla minulý pátek spolujezdkyně v Citroënu C3, který havaroval na Českolipsku. Život jí zřejmě zachránil bezpečnostní pás, který si chvíli před nehodou připnula, protože ji právě kvůli nezapnutému pásu pokutovala policejní hlídka.

Foto: Policie ČR

Havarovaný Citroën C3

Článek

Policisté v rámci bezpečnostní akce kontrolovali řidiče v obci Stružnice a zastavili také zmíněný citroën. Třiašedesátiletá spolujezdkyně dostala pokutu 200 korun a hlídka ji poučila, aby pás používala.

Za tragickou nehodu cisterny na D1 mohl vrut v pneumatice, zjistila policie

Krimi

O hodinu později vyslal stejnou hlídku operační k nehodě tří aut do obce Jezvé. Nemohli uvěřit svým očím, když spatřili ženu, které před chvílí dali pokutu. Seděla v nejvíce poškozeném autě.

Češi obcházejí poutání v autě domácími zlepšováky, ročně zemře osmdesát nepřipoutaných

AutoMoto

„Nehoda se odehrála tak, že Citroën C5 jedoucí v koloně zastavil, aby odbočil na pozemek u silnice. Za ním jedoucí řidič Citroënu C3 na něj včas zareagoval, ale zezadu pak do něj nabourala Škoda Roomster, jejíž řidič vůz nedobrzdil a narazil citroen na odbočující auto,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle mluvčí měla spolujezdkyně štěstí, že byla připoutaná a utrpěla jen méně vážná zranění, se kterými byla převezena do nemocnice.

„Kdyby jí dopravní hlídka ve Stružnici nedomluvila, zřejmě by tuto nehodu bez zapnutého bezpečnostního pásu nepřežila. Ona sama to vnímá jako velký zázrak. V péči lékařů skončil i řidič škody, jeho do nemocnice převezl vrtulník,“ doplnila Baláková.

Autu po nárazu vystřelily airbagy, které fungují jen s bezpečnostním pásem a bez jeho použití mohou způsobit smrtelné zranění.

Příčiny nehody policie vyšetřuje, pravděpodobně za ní ale stojí nepozornost řidiče. Loni zemřelo při nehodách 90 lidí, kteří nebyli připoutáni bezpečnostním pásem.

Foto: Policie ČR

Nabouraná škodovka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám