Hlavní obsah

Za tragickou nehodu cisterny na D1 mohl vrut v pneumatice, zjistila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Policie odložila vyšetřování loňské tragické nehody cisterny a osobních aut na dálnici D1. Podle závěru vyšetřovatelů řidič cisterny za nehodu nemohl, protože mu vrut propíchl pneumatiku a ta explodovala. Na dotaz Novinek to v úterý uvedla mluvčí policie Veronika Čermáková.

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda cisterny a osobních aut na D1Video: ŘSD

 
Článek

Nehoda se stala loni v říjnu na 49. kilometru dálnice. Po střetu shořela cisterna a čtyři osobní auta. Zranilo se deset lidí, jeden člověk nehodu nepřežil. Silnice byla několik hodin zavřená, cisterna převážela palmový olej. Při odklonu dopravy pak vrazilo auto v plné rychlosti do služebního vozidla policejní hlídky. Jeden policista byl zraněn.

Náraz do policie v plné rychlosti, hořící D1: ŘSD zveřejnilo záběry z hromadné nehody

Krimi

Vyšetřování trvalo téměř rok, protože bylo zadáno několik znaleckých posudků. Z nich vyplynulo, že cisterně z přední pneumatiky unikl vzduch a následně došlo k její explozi. Příčinou byl vrut zapíchnutý v pneumatice.

„To vedlo k poškození pneumatiky bez možného vlivu řidiče, které způsobilo dopravní nehodu jízdní soupravy. Po roztržení pneumatiky kola bylo nákladní vozidlo neovladatelné. Po havárii jízdní souprava vytvořila náhlou a neočekávanou překážku a ostatní řidiči nemohli střetu s ní zabránit,“ uvedla Čermáková.

Podle ní vyšetřovatel rozhodl, že řidič nemohl nehodě nijak zabránit a případ podle trestního řádu odložil, protože nejde o podezření z trestného činu.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky tragické hromadné nehody na D1Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám