Hlavní obsah

Soudy přitvrzují. Muž je kvůli drobné krádeži ve vazbě a hrozí mu osm let

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

V době vyhlášeného nouzového stavu začínají soudy přísněji přistupovat k návrhům na udělení vazby. Ten okresní v Olomouci do ní v pondělí poslal 22letého recidivistu, který je podezřelý, že koncem minulého týdne ukradl drobné ruční nářadí v hodnotě 450 korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nářadí mladík podle policie odcizil v pátek kolem 21. hodiny z garáže rodinného domu v olomoucké městské části Chválkovice, do níž se násilím vloupal přes sklepní dveře. Policisté jej zadrželi krátce po činu, umístili do policejní cely a podali státnímu zástupci podnět na vzetí muže do vazby.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Státní zástupce návrh akceptoval a soudkyně Okresního soudu v Olomouci rozhodla o vzetí muže do vazby, kam byl následně eskortován,“ konstatovala v pondělí policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Osoby dopouštějící se trestné činnosti by si měly uvědomit, že je v České republice vyhlášen nouzový stav a v souvislosti s tím je a bude protiprávní jednání posuzováno daleko přísněji a s tím souvisejí daleko tvrdší tresty,“ doplnila mluvčí.

Šíření koronaviru je v Česku nově trestným činem se sazbou až 12 let

Koronavirus

Zatímco za normálního stavu by mladíkovi za krádež a porušování domovní svobody hrozily maximálně dva roky vězení, nyní je to až osm let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám