Hlavní obsah

Soud potvrdil podmínku pro trenéra, který u školy v Brně postřelil muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Za pokus o zabití muže poblíž základní školy v Brně-Žabovřeskách potvrdil ve čtvrtek olomoucký vrchní soud Petrovi Haškovi tříletý trest s podmíněným odkladem na pět let. Trenér plavání postřelil otce jednoho z dětí po předchozím vyhroceném konfliktu, který vyvolal poškozený.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Petr Hašek před soudem svého jednání litoval a za zranění oponenta se omluvil.

Článek

Při potyčce mu vzal Hašek jeho zbraň, se kterou muž předtím střílel do vzduchu, a zasáhl jej do hrudníku. Podle obhajoby ho chtěl pouze zpacifikovat, žádala zproštění obžaloby. Soud to však odmítl.

Trenér plavání dostal za střelbu u školy podmínku

Krimi

Incident se stal na konci března 2018. Muž, kterého obžalovaný později postřelil, vedl do školy dítě na plavání a dostal se do sporu s trenérem. Rozčílilo ho, že chlapec nemohl čekat na lekci v budově. Podle svědků začal před školou nadávat a hádal se s Haškem. Konflikt se poté přesunul do nedalekého parku, kde otec dítěte vytáhl pistoli s plným zásobníkem a třikrát vystřelil do vzduchu.

Střelen do hrudníku

Obžalovaný ho pronásledoval a mezi muži nakonec začala fyzická potyčka, při které padaly rány pěstí. Hašek se mu snažil vzít zbraň, přitom nechtěně vyšel výstřel. Nakonec se zbraně zmocnil a vystřelil. Střela napadenému pronikla hrudníkem, muž byl bezprostředně ohrožen na životě. Zachráněn byl díky rychlé péči.

Otec při hádce před školou vytáhl zbraň, vyvázl s podmínkou

Krimi

Hašek, který dosud nebyl nikdy stíhán, byl původně podezřelý z pokusu o vraždu a po činu byl vzat také do vazby. Trest nakonec dostal za pokus o zabití, kde mu hrozil trest tří až deseti let vězení. Podle rozhodnutí soudu Hašek musí postřelenému zaplatit nemajetkovou újmu asi 180 tisíc korun, dalších 580 tisíc Kč musí zaplatit zdravotní pojišťovně.

V případu byl nakonec souzen i samotný postřelený muž. Krajský soud v Brně mu za výtržnictví uložil podmíněný trest. Dostal rok vězení podmíněně odložený na dva a půl roku a propadnutí věci – dotčené pistole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám