Hlavní obsah

Soud potvrdil 15 let za ubodání spolubydlícího kvůli marihuaně

Novinky, bad
Praha

Za ubodání spolubydlícího kvůli hádce o marihuanovou cigaretu stráví příštích patnáct let 44letý František Čabrák ve vězení. Odvolací senát Vrchního soudu v Praze zamítl v úterý jeho odvolání a potvrdil tak únorový rozsudek pražského městského soudu.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí Čabráka k souduVideo: Novinky

 
Článek

„Obžalovaný může jen těžko popírat, že je autorem toho pobodání,“ odmítl argumenty obhajoby předseda odvolacího senátu Michal Hodoušek s tím, že Čabráka zadržela policie krátce po napadení se zakrvácenou zbraní v kalhotách.

Čabrákův obhájce se snažil soud přesvědčit, že prvotním útočníkem byl poškozený, že neměl Čabráka rád, že byl opilý a že samotný konflikt nikdo neviděl. Z těchto důvodů navrhoval buď zproštění svého klienta obžaloby, překvalifikování činu na zabití, upuštění od potrestání, případně snížit Čabrákovi trest. Ani s jedním ale neuspěl.

Rvačka v Lysé skončila pobodáním, útočník neutekl daleko

Krimi

„Obžalovaný si musel být vědom, jaké jeho jednání, když na někoho vezme nůž, může mít následky, ostatně s tím má bohaté zkušenosti ve své trestní minulosti,“ dodal Hodoušek

Čabrák má za sebou bohatou kriminální minulost, jejíž počátek sahá do roku 1995, kdy byl za krádež odsouzen k podmíněnému trestu. Později následovaly další tresty za loupeže, krádeže nebo i za pokus o těžké ublížení na zdraví. Celkem si Čabrák odseděl devět let ve vězení. V libušské ubytovně zaútočil, když byl ve tříleté zkušební době právě za pokus o těžké ublížení na zdraví, kterého se dopustil, když oni v červenci v jídelně Armády spásy v pražské Libuši bodl jiného muže do břicha.

Spolubydlící z ubytovny ho nahlásil kvůli marihuaně, tak ho ubodal. Dostal 15 let

Krimi

Celý konflikt vznikl kvůli tomu, že si Čabrák zapálil na pokoji jointa. Spolubydlící to nelibě nesl a šel to nahlásit správci ubytovny. Když se vrátil, Čabrák se s ním začal hádat. Během hádky muž Čabráka vyhodil z pokoje na chodbu.

Čabrák mu to vrátil nejprve pěstí do hlavy a pak si vzal do ruky kuchyňský nůž a třikrát spolubydlícího bodl do prsou a do břicha. Tím mu způsobil vnitřní krvácení, kvůli kterému podle soudního znalce nebyla prakticky možnost pobodaného muže zachránit.

Čabrák po útoku odešel z ubytovny na nedalekou zastávku autobusu, kde ho však záhy zadržela policie. Čabrák odmítl vypovídat jak na policii, tak u soudu. Uvedl pouze, že to byl poškozený, kdo ho napadl jako první.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám