Hlavní obsah

Školka ztratila dítě. Přišli na to až rodiče, kteří si ho chtěli vyzvednout

Brno

Brněnská policie vyšetřuje případ ztraceného dítěte z letošního července. Dvouletý chlapec se měl ztratit učitelkám soukromé školky při procházce parkem. O zatoulané dítě se postarala kolemjdoucí a pak strážníci.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle televize Prima, která případ zveřejnila, byly učitelky s dětmi v brněnském Lužáneckém parku, kde se jim dítě ztratilo. Ničeho si nevšimly a vrátily se zpět do školky. Chlapec se potuloval parkem, až si ho všimla kolemjdoucí, která se ho ujala.

Když nezjistila, že by ho někdo postrádal, zavolala strážníky. Ti s ním prošli park, ale rodiče se k němu nepřihlásili. Předali ho proto státní policii. Mezitím podle Primy přijala linka 158 oznámení, že si rodiče přišli pro syna do školky, avšak ten se tam nenacházel. A učitelky nevěděly, kde by mohl být.

„Pátrali jsme po jeho rodičích, ale protože dítě ještě neumělo mluvit, tak to byla docela složitá situace. V odpoledních hodinách se nám podařilo zjistit, že zařízení, které se stará o předškolní děti, postrádá takovéto dítě a opravdu tam chybělo,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Podle něj se policie případem dále zabývá pro podezření ze spáchání trestného činu opuštění dítěte. Vedení školky se k incidentu nevyjádřilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám