Hlavní obsah

Silný vítr a sníh působí problémy na silnicích. U Plzně se převrátil autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sněžení a silný vítr v úterý komplikuje na řadě míst v ČR dopravu. Policie s hasiči řešila řadu nehod, například u Plzně havaroval autobus s cestujícími, tři lidé se zranili. Na Kladensku řešili záchranáři následky čelního střetu dvou osobních vozidel.

Srážka dvou vozidel na KladenskuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Autobus havaroval krátce před 13. hodinou na zasněžené silnici u Bezvěrova na Plzeňsku. Vozidlo skončilo mimo silnici na boku.

Z deseti cestujících záchranáři ošetřili dvě ženy ve věku 66 a 68 let a s lehčími zraněními je převezli do plzeňské fakultní nemocnice.

Ve Slaném se zřítil vánoční strom

Krimi

Na místě ošetřili i řidiče, který měl ruku pořezanou od rozbitého skla. Některé cestující již podle hasičů odvezli domů příbuzní.

Podle policie řidič jel ve směru od Plzně na Karlovy Vary a asi půl kilometru před obcí Bezvěrov v silném sněžení a větru sjel s autobusem vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil na bok.

Foto: HZS Plzeňského kraje

V havarovaném autobusu se zranili tři lidé

Kvůli sněžení hasiči v kraji několikrát vyjížděli odstraňovat popadané stromy, zejména na Klatovsku. U Brčálníku na Šumavě najel odpoledne vlak, ve kterém jelo 13 cestujících, do spadlého stromu. Událost se obešla bez zranění.

Další nehodu autobusu řešili odpoledne policisté na Chrudimsku. Autobus sjel mimo sjel mimo silnici a bokem narazil do stromů a následně se zase vrátil na silnici. „V tu dobu v autobuse cestovalo 24 dětí, některé z nich byly ošetřeny na místě záchrannou službou, a pouze jedno z dětí převezli záchranáři do nemocnice s lehkým zraněním,” řekla Novinkám mluvčí policie Markéta Janovská.

Foto: Policie ČR

Havarovaný autobus na Chrudimsku

Vážnou nehodu policie vyšetřuje na Kladensku, kde se u obce Velká Dobrá srazila čelně dvě osobní auta. „Jednu osobu jsme museli z vozu vyprostit a následně ji předali záchranářům. Silnice je v místě střetu neprůjezdná,” informovali hasiči na Twitteru.

Foto: Novinky

Následky nehody u Velké Dobré na Kladensku

Další nehoda se stala u Chýně na Praze-západ, kde se srazil kamion s osobním autem. Střet se obešel bez zranění, kamion se však zaklínil do tzv. jedničky.

Nehoda kamionu u ChýněVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Pro Českou republiku platí výstraha před tvorbou sněhových jazyků, sněžením a silným větrem.

Silný vítr fouká na většině území s výjimkou Zlínského, Libereckého a částí Ústeckého, Královéhradeckého a Jihomoravského kraje.

Počasí ztěžuje dopravu na Vysočině, kde nejen sněží, ale také fouká silný vítr. V některých kopcích nemohou vyjet kamiony a blokují provoz. Nejhorší situace je podle policistů na silnici I/38 od Jihlavy přes Havlíčkův Brod na Golčův Jeníkov. Od rána policie přijala oznámení o 15 dopravních nehodách, při jedné byla v Třebíči lehce zraněna chodkyně.

Meteorologové zpřísnili výstrahu, hrozí i závěje

Počasí

Silničáři také od 11:00 hodin preventivně uzavřeli pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny silnici I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Omezení by mělo trvat do půlnoci. Tato silnice i všechny ostatní v Libereckém kraji jsou ale zatím sjízdné, nutná je zvýšená opatrnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám