Hlavní obsah

Ve Slaném se zřítil vánoční strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Vánoční strom spadl v úterý dopoledne ve Slaném na Kladensku. Podle města za to nejspíše může vítr a možná vadný kmen stromu. Nikdo nebyl zraněn. V platnosti je momentálně výstraha před silným větrem, který bude foukat až do večera.

Ve Slaném se zřítil vánoční stromVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Větrné počasí, možná skrytá růstová vada kmene vánočního stromu pravděpodobně způsobila jeho sesutí. Nikdo nebyl zraněn a nedošlo ani ke škodám na majetku,“ uvedlo město na svém Facebooku.

Hasiči podle jejich mluvčí Terezy Fliegerové k případu nevyjížděli. Situaci řeší technické služby města, které strom instalovaly. Jestli město zařídí nový strom, není v tuto chvíli jasné.

Pro Českou republiku platí výstraha před tvorbou sněhových jazyků, sněžením a silným větrem. Silný vítr fouká na většině území s výjimkou Zlínského, Libereckého a částí Ústeckého, Královéhradeckého a Jihomoravského kraje.

Meteorologové varovali před sněžením, silným větrem i sněhovými jazyky

Počasí

Počasí ztěžuje dopravu na Vysočině, kde nejen sněží, ale také fouká silný vítr. V některých kopcích nemohou vyjet kamiony a blokují provoz. Nejhorší situace je podle policistů na silnici I/38 od Jihlavy přes Havlíčkův Brod na Golčův Jeníkov. Od rána policie přijala oznámení o 15 dopravních nehodách, při jedné byla v Třebíči lehce zraněna chodkyně.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ve Slaném spadl vánoční strom

Silničáři také od 11:00 hodin preventivně uzavřeli pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny silnici I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Omezení by mělo trvat do půlnoci. Tato silnice i všechny ostatní v Libereckém kraji jsou ale zatím sjízdné, nutná je zvýšená opatrnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám