Hlavní obsah

S batoletem dvakrát praštila o zeď, půjde do vězení na devět let

– Plzeň

Krajský soud v Plzni poslal na devět let za mříže 25letou ženu za to, že s pětiměsíčním dítětem dvakrát praštila o zeď. Rozsudek je nepravomocný. Obžalovaná se na místě odvolala. Dítě utrpělo mnohočetná zranění včetně toho, že osleplo a částečně ochrnulo, následky si ponese do konce života.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z výpovědi obžalované a z dalších důkazů, které byly provedené, je zřejmé, že se tohoto jednání dopustila obžalovaná,“ uvedla předsedkyně senátu s tím, že ze znaleckého posudku je vyloučeno, aby ke zranění došlo tak, jak to obžalovaná popisuje. Podle znalkyň z oboru psychologie a psychiatrie má žena lehkou mentální retardaci.

Roční dítě po útoku matky osleplo a ochrnulo. Mlátila mu hlavou o zeď

Krimi

Žena loni v srpnu, kdy se incident stal, pobývala v azylovém domě v Rokycanech. „Byla jsem vyčerpaná. Byly dny, kdy jsem nejedla. Brala jsem si ho z postýlky, už jsem ho měla v náručí, pak se mi zamotala hlava a spadli jsme na bok. Trošičku plakal, měl trošičku červenou hlavu. Pak později se mi moc nepozdával, byl takový slabší a ospalejší. K doktorovi jsem s ním šla asi za čtyři nebo pět dní,“ uvedla žena.

Únik chemikálií v Plzni má třetí oběť. Muž zemřel v nemocnici

Domácí

Pediatr následně ženu poslal do nemocnice v Rokycanech a odtud dítě odvezla záchranná služba do Fakultní nemocnice v Plzni. U soudu také zazněla ženina výpověď u policie. „Šla jsem si sednout na postel, vyndala jsem ho z postýlky a s ním v rukou jsem si sedla, neudržela jsem rovnováhu a bouchla jsem s ním omylem o zeď. To bylo ale jen jednou, taky se předtím stalo, že spadl z postele u bývalého přítele.“

Podle znalce nebylo možné, aby taková zranění dítě utrpělo pádem. „Docházelo k opakovanému fyzickému násilí proti hlavě, minimálně dvakrát. Bylo to vedeno značnou silou,“ uvedl znalec s tím, že na dítěti našel také mnohočetné krevní výrony různého stáří, které mohou svědčit o fyzickém týraní.

„Lze vycházet z toho, jak moc je ten mozek postižený, dítě bude mít psychomotorickou retardaci, jak se to bude projevovat, zatím ale nelze říct,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám