Hlavní obsah

Únik chemikálií v Plzni má třetí oběť. Muž zemřel v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Páteční únik chemikálií v Plzni-Skvrňanech má třetí oběť. Zemřel jeden z hospitalizovaných mužů, řekla v sobotu administrátorka fakultní nemocnice Libuše Kufnerová. Zdravotní stav dalšího muže se mírně zlepšil.

Únik sirovodíku v PlzniVideo: HZS Plzeň

 
Článek

Nebezpečné chemikálie unikly v areálu firmy, která se zabývá zpracováním tekutých průmyslových kalů. Únik látek zasáhl sedm lidí. Tři odešli z objektu sami, čtyři museli záchranáři resuscitovat, dva z nich týž den v nemocnici zemřeli.

Po úniku chemikálií zůstali v prostorách firmy čtyři lidé v bezvědomí. Zasažení byli muži ve věku 40 až 60 let. Záchranáři vyhlásili hromadné postižení osob. Obyvatelé v okolí únik neohrozil, nebezpečné látky se nedostaly do kanalizace. Hasiči v pátek lidem preventivně doporučili, aby nevětrali.

V plzeňské firmě unikl sirovodík, dva mrtví

Krimi

Chemikálie na bázi síry unikly ve vysokých koncentracích ve firmě SUEZ, její generální ředitel Zdeněk Horsák ve vyjádření zaslaném ČTK v pátek uvedl, že firma spolupracuje s policií a musí co nejrychleji zjistit, co přesně se na místě odehrálo. Firma podle něj kontaktuje rodiny zemřelých a nabídne jim pomoc.

"Plzeňští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti. Ve věci budou vyžádány znalecké posudky," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči zasahovali v plzeňské firmě, kde unikl sirovodík

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám