Hlavní obsah

Řidič chtěl zabít sebe i spolujezdce, uvedla policie k honičce s autem na Vysočině

Novinky, bad
Třebíč

Mladý řidič, který začal ujíždět před policisty, když ho chtěli minulý týden zastavit při běžné silniční kontrole v Třebíči, se podle policie během jízdy pokusil o sebevraždu a také o vraždu. Uvedla to v pondělí policejní mluvčí Dana Čírtková. S 23letým řidičem jel v autě i 15letý spolujezdec, po více než 40 kilometrech stíhání řidič nezvládl řízení a vůz skončil v příkopu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

Škodu Felicii, za jejímž volantem seděl 23letý muž, chtěli policisté v Třebíči zkontrolovat minulý týden z pondělka na úterý. Když řidič hlídku zaregistroval, přidal plyn a začal ujíždět.

Prchal více než 40 kilometrů, přičemž dojel až za Telč.

Řidič před policií ujížděl Náchodem. Auto utopil v řece a utekl

Krimi

„Za obcí Krahulčí směrem na Mrákotín ale řidič nezvládl řízení, vyjel s vozidlem do protisměru a skončil v příkopu, kde narazil do kamenného podstavce. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku i test na drogy. Výsledky dechové zkoušky i testu na drogy byly negativní,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté zjistili, že muž nevlastní a nikdy nevlastnil řidičský průkaz a že vozidlo, které naboural, patřilo jeho matce. Tím ale vyšetřování ještě neskončilo.

Pronásledované auto u Brna sršelo jiskrami, řidič prorazil pneumatiku

Krimi

Při dalším zkoumání přišli policisté na to, že zhruba v polovině honičky před Želetavou řidič úmyslně vjel do protisměru přímo do cesty protijedoucímu náklaďáku. Mladíkův 15letý spolujezdec naštěstí pohotově strhl volant a srážce tak zabránil.

„Z dalšího důkladného šetření a výslechů svědků, zejména spolujezdce v osobním vozidle a řidiče nákladního vozidla, jednoznačně vyplynulo, že muž chtěl spáchat sebevraždu tím, že se s vozidlem snažil ve vysoké rychlosti najet na protijedoucí nákladní vozidlo. Vyšetřovatel proto zahájil trestní stíhání 23etého muže a obvinil ho z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedl Pavel Kubiš z Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Policie zveřejnila záběry z divoké honičky Prahou, při níž střílela po autě

Krimi

Mladíka policie obvinila ve čtvrtek a hned ho po uvalení vazby ho eskortovala do brněnské vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí 12 až 20 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám