Hlavní obsah

Probodla známému ruku tak, že zemřel. Dostala 12 let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvanáct let ve vězení za vraždu má podle pondělního verdiktu Krajského soudu v Praze strávit dvaačtyřicetiletá Darina Boháčová, která svému známému probodla ruku takovým způsobem, že muž na následky šoku zemřel. Boháčová tvrdí, že vraždit nechtěla, a proti rozsudku se na místě odvolala.

Foto: Novinky

Darina Boháčová

Článek

„Soud má za to, že s ohledem na výpověď obžalované a to, co tu bylo zjištěno, je to jednání naprosto nepochybné a koresponduje s popisem skutku v obžalobě,“ odmítla jakékoliv pochyby předsedkyně senátu Iva Říhová.

Známého bodla tak, že zemřel. Byl na ni prý sprostý

Krimi

Boháčová podle obžaloby letos v květnu v Kutné Hoře po předchozí ostřejší slovní výměně vytáhla z tašky nůž, který si ten den ráno koupila, vybalila jej ze zataveného obalu a muže bodla do obočí a pak mu probodla ruku. Přeťala přitom tepnu i žílu a muž utrpěl úrazový krvácivý šok a zemřel.

Soud: Věděla, co dělá

Boháčová tvrdila, že jí muž, kterého znala asi patnáct let, verbálně napadl, byl na ni sprostý a dožadoval se po ní cigaret, alkoholu a peněz.

„Na jeho řeči zareagovala tak, že si prostě vzpomněla, že si ráno zakoupila nůž. (...) Musela ho vyjmout z obalu a rozhodla se na poškozeného muže zaútočit,“ pokračovala Říhová. Podle ní Boháčová nutně musela vědět, že když svůj útok nožem vede do horní části těla, může vést ke smrti poškozeného. I proto odmítla obhajobu obžalované, podle níž šlo spíše o ublížení na zdraví s následkem smrti. Boháčová podle své obhájkyně jednala ve strachu o své zdraví a život.

„Vážený soude, pro vás to jsou třeba jenom čísla, pro mě je to velký trest. Jsem furt člověk prostě a cítím to tak, že jsem to cíleně neudělala. Vím, že jsem vzala život, udělala jsem to v opilosti. Je mi to líto a prosím o odpuštění,“ pronesla na závěr Boháčová.

Státní zástupce pro ni navrhoval trest na samé spodní hranici, která v tomto případě činila 12 až 20 let vězení. Soud tak v podstatě vyhověl návrhu žalobce.

Reklama

Výběr článků

Načítám