Hlavní obsah

Probodl seniorovi krk pro pár tisíc. Soud mu za vraždu potvrdil 18 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Příštích osmnáct let stráví za mřížemi dvacetiletý Karel Pastor, který před rokem a půl zavraždil jedenašedesátiletého muže kvůli pár tisícům korun. Říjnový verdikt plzeňského soudu v úterý potvrdil Vrchní soud v Praze, když jako nedůvodné zamítl Pastorovo odvolání. Rozsudek je tak pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Karel Pastor u souduVideo: Novinky

 
Článek

„Je bezpečně prokázáno, že to byl obžalovaný, kdo se dopustil skutku popsaného v rozsudku,“ uvedl předseda odvolacího senátu Martin Zelenka.

Soud neuvěřil Pastorově obhajobě, soudce Zelenka naopak upozorňoval, že Pastorova obhajoba je nevěrohodná, účelová a také nelogická.

„Je naprosto mimo realitu, aby pokud někdo z okna vyskočil, za sebou okno zevnitř zavřel,“ uvedl mimo jiné soudce s tím, že jde z Pastorovy strany o „naprosto lživé a neakceptovatelné tvrzení“.

Za loňskou vraždu na Karlovarsku vyměřil soud mladíkovi 18 let vězení

Krimi

Pastorův obhájce se marně snažil v odvolání soud přesvědčit, aby napadený rozsudek zrušil a vrátil případ k novému prošetření.

Podle něj neexistuje jediný přímý důkaz spojení Pastora a fatálního zranění poškozeného, obecně se podle obhájce zejména policie dopustila v trestním řízení většího množství chyb.

Pastor musí také podle rozsudku zaplatit pojišťovně téměř 180 tisíc korun.

Mladík vzal Němci 1000 korun a 110 eur

Pastor se předloni v létě dozvěděl, že jistý invalidní Němec má u sebe doma větší finanční hotovost. Jednoho srpnového večera se vyzbrojil golfovou holí a vypravil se krást do objektu v Krásném lese na Karlovarsku.

Tam ale narazil na poškozeného a bodl ho do krku. Pak mu z peněženky vzal tisíc korun a 110 eur a z místa činu utekl.

Foto: Novinky

Karel Pastor u soudu.

Na útěku narazil na jednoho ze svědků z nedaleké zahradní restaurace, které zalarmoval vzniklý hluk a rány a jali se zjišťovat, co se stalo. Pastor mu údajně vmetl do tváře: „Vypadni odsud nebo taky dostaneš naloženo.“

Bodnutý muž na následky zranění po pěti dnech hospitalizace v nemocnici zemřel.

Pastor chtěl vinu přenést na strýce

Pastor od počátku svou vinu popírá. Přiznal, že šel za mužem, aby ho okradl, ale odmítl, že by muže nějakým způsobem napadl. Naopak tvrdil, že na místě narazil na někoho jiného.

Podle Pastora to byl shodou okolností jeho strýc, poznal ho prý podle očí. „Přišel jsem do toho obýváku. Poznal jsem ho podle očí. Neříkal nic, nepromluvili jsme na sebe. Byl to můj strejda,“ uvedl na policii Pastor. Strýc pak prý vyskočil z okna.

Do toho se na místě měl prý objevit navíc ještě další, třetí muž. Pastor už ale na nic nečekal, rovněž vyskočil oknem a z místa činu odjel. Policie ho dopadla až po delší době.

Reklama

Výběr článků

Načítám