Hlavní obsah

Za loňskou vraždu na Karlovarsku vyměřil soud mladíkovi 18 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na 18 let do vězení poslal ve středu Krajský soud v Plzni 20letého Karla Pastora za loňskou vraždu v Krásném Lese na Karlovarsku. Mladík podle obžaloby vnikl do domu 61letého muže, kterého bodl, a ukradl mu peníze. Zraněný muž po pěti dnech v nemocnici zemřel. Obžalovanému hrozil případně i výjimečný trest.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle soudu mladík loni 20. srpna vnikl vybavený golfovou holí do nezamčeného objektu a do soukromých prostor jednašedesátiletého muže, bodl ho nezjištěnou zbraní do pravé strany krku, ukradl mu z peněženky 1000 korun a nejméně 110 eur (v přepočtu zhruba 2800 korun) a utekl.

Zraněný muž po pěti dnech na následky bodnutí zemřel v krajské karlovarské nemocnici.

Gang únosců v důchodu si podle žalobce najal 55letý muž, chtěl milión

Krimi

Obžalovaný u soudu odmítl vinu za vraždu, dál ale vypovídat nechtěl. Promluvil pouze v přípravném řízení na policii, kde přiznal, že šel do domu ke staršímu Němci krást, protože předpokládal, že muž má hodně peněz.

V jeho domě ale prý potkal jiného muže, který pak vyskočil z okna. Poznal ho prý podle očí, byl to jeho strýc, řekl na policii Pastor. Soud jeho strýce vyslechl.

Podle soudce mimo jiné senát sledoval vzájemný oční kontakt a chování obžalovaného a jeho strýce, ale tvrzení obžalovaného neuvěřil.

Mladý recidivista ukradl na Liberecku policistovi samopal

Krimi

Nepotvrdily to ani žádné další důkazy; strýce v malé klidné obci neviděli žádní svědci ani tam jeho přítomnost nepotvrdily údaje od mobilního operátora.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám