Hlavní obsah

Policisty na čtyřkolce v Beskydech zasáhl blesk

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek
Aktualizováno

Kuriózní událost se stala v neděli dopoledne ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku. Během bouřky zasáhl blesk služební čtyřkolku policejní hlídky, která projížděla horským terénem. Oba policisté byli zraněni a skončili v nemocnicích.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Záchranářský vrtulník převezl zraněného

Článek

„Týmy záchranné služby ošetřovaly dva členy policejní hlídky, které při výkonu služby zasáhl blesk. Jeden z nich, čtyřiatřicetiletý muž, byl energií blesku odhozen a pravděpodobně ztratil na nějakou dobu vědomí. Později však dokázal začít poskytovat první pomoc svému kolegovi. O rok starší muž byl po události v bezvědomí, patrně u něj došlo také k selhání krevního oběhu,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Na případ upozornila agentura aktu.cz.

Blesk udeřil do Žižkovské věže

Domácí

Let vrtulníku komplikovala bouřka, nakonec se mu ale podařilo přistát. „Muž byl dále v bezvědomí, ale s pravidelnou srdeční akcí. Jeho stav však zůstával život ohrožující. Zasahující lékař u něj při vyšetření zjistil popáleniny v oblasti trupu, horní i dolní končetiny,“ sdělil mluvčí.

Úder blesku zasáhl na Děčínsku skupinku lidí, jedna žena zemřela

Krimi

„Náročné ošetření zraněného musela posádka vrtulníku zvládnout ve velmi krátkém čase. Bouřková aktivita v okolí totiž zesílila a v případě prodlevy hrozila nemožnost startu vrtulníku. Ohrožen by tak byl rychlý transport postiženého do nemocnice. Leteckým záchranářům se však podařilo přepravit jej a předat do další péče urgentního příjmu fakultní nemocnice,“ dodal Humpl.

„Naši zdravotníci ho stabilizovali, ale pacient je nadále ve vážném stavu,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Druhý z policistů jevil lehčí známky zasažení bleskem. Po nezbytném vyšetření a ošetření na místě zásahu jej pozemní posádka transportovala do frýdecko-místecké nemocnice, kde byl předán na oddělení centrálního příjmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám