Hlavní obsah

Úder blesku zasáhl na Děčínsku skupinku lidí, jedna žena zemřela

Právo, Novinky, koc, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín
Aktualizováno

Blesk udeřil při úterní odpolední bouřce ve Vysoké Lípě na Děčínsku do hloučku lidí. Dospělá žena utrpěla vážná zranění, v nemocnici skončily také tři děti. Zraněná žena v nemocnici později zemřela.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bouřka zasáhla kolem 16. hodiny skupinku pohybující se na kopci v obci. „Žena po úderu blesku utrpěla vážné zranění s následkem náhlé zástavy oběhu. Na místě byla okamžitě laiky ve spolupráci s operátorem resuscitována,“ řekl Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Na místo události ihned zamířil vrtulník, vzhledem k bouřce ale nedoletěl a musel se vrátit na základnu. Ve stejný okamžik vyrazily sanitky.

„Po převzetí do péče se nám podařilo dospělou ženu oživit a byla transportována na oddělení ústeckého traumacentra,“ doplnil Voleník.

Zraněná žena ale v nemocnici zemřela. „Ženě se bohužel život nepodařilo zachránit,” řekl ČTK Ivo Chrástecký, mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou nemocnice v Ústí patří.

Na místě byly podle Voleníka zraněny ještě tři nezletilé dívky. „Jedna utrpěla vážné zranění, druhá středně vážné a třetí lehké zranění. Všechny tři jsme rovněž převezli do nemocnice v Ústí nad Labem, na dětské oddělení,“ dodal mluvčí.

Chrástecký doplnil, že všechny tři dívky jsou v dobrém zdravotním stavu, zůstávají ale v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám