Hlavní obsah

Policie v Praze zadržela muže, který ve dvou kradených autech způsobil několik nehod

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté specializující se na autokriminalitu vypátrali pravděpodobnou totožnost muže, který v pondělí ujížděl policistům na Pardubicku v kradeném mercedesu. V úterý v podvečer ho vypátrali v Praze na Letné. Když ho chtěli v jiném voze, tentokrát Audi, zastavit, začal znovu ujíždět. Než se ho podařilo zadržet, způsobil několik nehod.

Zadržení řidiče v pražských LysolajíchVideo: Aktu.cz

 
Článek

"Kriminalisté z Prahy I. si podezřelého muže všimli ve vozidle v Korunovační ulici. Když ho chtěli zastavit, začal ujíždět. U nádraží v Bubenči najel muž na chodník a ohrožoval chodce, v Lysolajském údolí pak naboural protijedoucí auto, zaparkovanou motorku a o několik stovek metrů dále naboural do svodidel," sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Foto: jap, Novinky

Havarovaný vůz po honičce v Praze 6

Po nehodě se dal řidič na útěk do lesa. Policisté varovně vystřelili do vzduchu. Ani to ho ale nezastavilo.

S kradeným mercedesem měl bourat na Pardubicku

"V lese pomohl policistům prchajícího muže zadržet náhodný kolemjdoucí. Po zpacifikování skončil zadržený muž na policejní služebně. Je podezřelý z trestného činu obecného ohrožení. Navíc měl v pondělí v pražském Suchdole odcizit mercedes, kterým poté ujížděl kolegům na Pardubicku, a se kterým nedaleko Pardubic havaroval," doplnila mluvčí.

Policistům se v pondělí podařilo získat fotografii podezřelého, který od nehody utekl neznámo kam. Z vozu si navíc vzal veškeré osobní věci. Do pátrání byl zapojen mimo jiné policejní vrtulník, vypátrat se ale řidiče na útěku nepodařilo. Po zveřejnění fotografií prchajícího řidiče ho poznali právě kriminalisté z Prahy I., kteří s ním již mají zkušenosti z minulosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám