Hlavní obsah

Policie stíhá náměstka karlovarské primátorky

Právo, vor
Karlovy Vary

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) zahájila trestní stíhání náměstka karlovarské primátorky Petra Bursíka (ODS) pro podezření ze spáchání trestného činu. Sám Bursík to oznámil ve čtvrtek ráno v písemném prohlášení, které nechal rozeslat novinářům prostřednictvím karlovarské regionální kanceláře ODS. Z prohlášení ale nevyplývá, v jaké konkrétní souvislosti je Bursík stíhán. On sám to nechtěl prozradit, což vysvětluje podepsáním mlčenlivosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Považuji za nutné a korektní se k celé věci vyjádřit v rámci možných mantinelů vymezených mi orgány činnými v trestním řízení a předpisy trestního práva, v nichž se musím pohybovat s ohledem na to, abych neohrozil průběh vyšetřování. Mohu pouze sdělit, že nespadám do kategorie tzv. hlavních obviněných,“ uvedl Bursík v prohlášení.

„Vyšetřování je vedeno ve věci, která nesouvisí s výkonem mého politického mandátu jako náměstka či zastupitele, ani s výkonem mé civilní profese. Nezískal jsem žádný osobní majetkový prospěch a nejsem si vědom toho, že bych tímto svým jednáním někomu způsobil jakoukoliv újmu,“ pokračoval náměstek s tím, že s důvody mého trestního stíhání nesouhlasí.

Podá stížnost

„Proti usnesení o zahájení trestního stíhání si podám stížnost. S orgány činnými v trestním řízení se přesto snažím spolupracovat a věřím, že se mi podaří vše vysvětlit a dosáhnout toho, že moje trestní stíhání bude zastaveno,“ dodal v prohlášení.

V telefonickém rozhovoru nechtěl Bursík své prohlášení nikterak rozšiřovat. Stejně tak karlovarský regionální předseda ODS Jiří Vaněček. „My si tu věc chceme projednat v pondělí. Pro nás je důležité to, že se to nedotýká jeho politického života, a ani toho profesního. Abych ale sděloval něco, co se nemůže, tak to opravdu nemohu,“ uvedl Vaněček.

Mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí odkázala Právo na NCOZ. „Za náš útvar v tuto chvíli v této věci informace zatím poskytovat nebudeme,“ uvedl pouze mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Reklama

Výběr článků

Načítám