Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat dvojici, která napadla romské děti

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policie ukončila vyšetřování případu napadení skupinky romských dětí, k němuž došlo počátkem dubna v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Navrhla přitom obžalovat padesátiletého muže a devětatřicetiletou ženu z trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob. Těm nyní hrozí až pět let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z naší strany byl spisový materiál předložen na Okresní státní zastupitelství v Přerově s návrhem na podání obžaloby dvou osob, muže a ženy, které byly již začátkem května obviněny,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Miluše Zajícová.

K incidentu došlo 7. dubna v zámeckém parku v Lipníku nad Bečvou. Dvojice dospělých tu napadla pět dětí. Dvě z nich převezli rodiče k ošetření do nemocnice. „Jedno bylo jednorázově ošetřeno a druhé zde zůstalo na pozorování,“ uvedla již dříve policejní mluvčí. Podle serveru Romea.cz muž děti bil pěstí do obličeje a do hrudníku.

Původně policie, na kterou se obrátili rodiče dětí, případ šetřila jako přestupek proti občanskému soužití, následně jej převzali kriminalisté, kterým se podařilo útočníky identifikovat.

Incident vyvolal ve městě napětí, policie kvůli zklidnění situace spolupracovala s radnicí, specialistou na romskou problematiku a také s asistenty prevence kriminality.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám