Hlavní obsah

Policie našla muže odsouzeného za smrt taxikáře. Pomohl nenasazený respirátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rakouská policie náhodou vypátrala 35letého Mária Krtičku, který byl před třemi lety odsouzen na 10 let do vězení za umlácení plzeňského taxikáře. Muže našli díky tomu, že si na nádraží nenasadil respirátor a kontrolovala ho hlídka.

Foto: Policie ČR

Policisté se zadrženým odsouzeným mužem

Článek

Krtička podle soudu ubil 69letého taxikáře v lednu 2018 na chodbě domu v plzeňské části Doubravka. Podle soudů mohlo jít o vyústění hádky o peníze, které údajně Krtička dlužil za jízdu a odmítal zaplatit.

Znalci u soudu uvedli, že útočník muže udeřil minimálně jednou do nosu, do ruky a pak mu dupl na břicho nebo ho do něj kopl či praštil. Muž kvůli tomu vykrvácel do břišní dutiny a během několika málo minut zemřel. Krtička byl odsouzen za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti.

Zabil taxikáře, dostal deset let a zmizel. Přišel o milionovou kauci a je na něj vydaný zatykač

Krimi

Muže však ještě před rozhodnutím soudů propustili z vazby na milionovou kauci a ten pak neváhal a opustil Českou republiku.

Pražská policie, která po něm pátrala, protože má trvalý pobyt v Praze, pak zjistila, že muž se pohybuje v Německu a Rakousku, kde navíc používal falešné doklady. Policisté na něj proto vydali mezinárodní zatykač.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný Mário Krtička krátce po zatčení v lednu 2018

Deset let za umlácení taxikáře platí, potvrdil soud

Krimi

Muž utíkal až do února 2022, kdy byl spíše náhodou dopaden v Innsbrucku. „Ujel mu vlak a při čekání na další neměl v prostorách nádraží nasazený respirátor, čehož si všimli rakouští kolegové. Kontrola následně ukázala nejen falešné doklady, ale i jeho pravou identitu s poznámkou mezinárodního zatykače,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

Po vydání byl muž na hraničním přechodu Mikulov–Drasenhofen předán českým policistům, kteří ho převezli do vazební věznice v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám