Hlavní obsah

Nechtěně mě píchla, když krájela cibuli, řekl soudu pobodaný muž

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Loni v opilosti žena v malicherné hádce o stokorunu bodla nožem do hrudi známého na ubytovně v Lounech. Ve čtvrtek se kvůli tomu před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem začala zpovídat z vraždy. Útok 45leté Nadie Makrerougrasové muž bez vážných následků přežil. Obžalované nyní hrozí až 18 let vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaná Nadia Makrerougrasová na ústeckém soudu

Článek

Čin se stal loni 15. února odpoledne v lounské ubytovně Oharka. „Na paní obžalovanou jsem podal obžalobu pro pokus trestného činu vraždy, který by měl spočívat v tom, že v hádce kvůli stokoruně bodla svého známého do hrudníku,“ řekl státní zástupce Vladimír Jan.

Pro pár facek málem ubodal spolubydlícího, soud mu potvrdil 9,5 roku

Krimi

Muž měl v levé části hrudníku ránu, nůž ale nezasáhl žádný z orgánů v hrudi. Vrtulník ho dopravil do nemocnice, kde zůstal podle svých slov čtyři dny a za týden již pracoval. „Poškozený byl ohrožen na životě, k jeho smrti nedošlo pouze shodou náhod,“ doplnil Jan.

Hádka vznikla kvůli stokoruně, kterou chtěla obžalovaná od poškozeného, aby prý mohla koupit krmení pro kočku. Poškozený ji nechtěl dát, měl ji na vlak na cestu domů. Na ženu se ale nehněvá, žádné odškodnění po ní nepožaduje, u soudu ji chtěl i chránit.

Vypověděl, že obžalovaná krájela cibuli, on nechtěně zakopl a žena ho asi nechtěně píchla. Po opakovaném poučení předsedkyně senátu však vypověděl, že vstal od stolu a pak do něj píchla nůž. „To se nemělo stát, je mi to líto, kvůli takové prkotině,“ dodal.

Muž ze žárlivosti najížděl autem na dvojici, za pokus o vraždu dostal 16 let

Krimi

Obžalovaná byla podle znalců ve střední opilosti, v jejím těle byl odhalen i pervitin. „Jsem si vědomá, že jsem ho bodla. Bylo to v opilosti, je mi to moc líto. Mezi námi nebyly nikdy spory, určitě jsem ho nechtěla zabít,“ vypověděla s pláčem Makrerougrasová. Poškozenému se v soudní síni znovu omluvila.

Nůž podle svých slov měla, protože s jeho pomocí otvírala plastovou láhev s vínem. V minulosti již podobný incident měla, bodla nožem svého tehdejšího druha. To ale bylo nakonec kvalifikováno jako nešťastná náhoda. Nyní se u soudu kála, že se ve vazbě dala dohromady a nic podobného by už neudělala. „Život bych určitě změnila, chtěla bych i podstoupit léčení,“ doplnila.

Soud by měl pokračovat na začátku března, kdy by již mohl padnout rozsudek,

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám