Hlavní obsah

Nádraží na Pardubicku zachvátily plameny, do ohně spadla žena

Právo, René Chvalina
Pardubice

Nádraží v Cholticích na Pardubicku lehlo v úterý ráno popelem. Při požáru utrpěla jedna bezdomovkyně těžké popáleniny a musela být transportována do nemocnice na pražských Vinohradech. Žena utrpěla popáleniny na čtyřiceti procentech těla, která si způsobila pádem do ohně. Právě bezdomovci, kteří zde pobývali, mohli budovu zapálit.

Článek

„Při příjezdu první hasičské jednotky na místo byl již celý objekt v plamenech. Po několika minutách se střecha stanice zřítila. Objekt byl opuštěný a určen k demolici,“ řekla Právu mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

„Jedna žena utrpěla popáleniny a byla převezena na popáleninové centrum do nemocnice v Praze. Muž vyvázl bez zranění,“ upřesnila Horáková.

Budova choltického nádraží pochází z roku 1882. Objekt již více jak rok opuštěný a v chátrající budově se zabydleli bezdomovci.

„Příčinu vzniku požáru nyní zjišťují vyšetřovatelé. Závada na elektroinstalaci byla vyloučena, protože přívod elektrického proudu byl odpojen. Vyšetřovatelé se nyní zabývají dvěma verzemi vzniku požáru a to nedbalostí, nebo úmyslným založením,“ dodala Horáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám