Hlavní obsah

Nadával mi do cikánů, tvrdí muž obžalovaný z útoku nožem na ubytovně

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Krvavým incidentem na jedné z ostravských ubytoven se začal v úterý zabývat ostravský krajský soud. Na lavici obžalovaných usedl Jozef Bango, který vytáhl nůž na jednoho z obyvatel hotelového domu, který přišel na návštěvu do jeho pokoje.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jozef Bango svého činu lituje, u soudu se ho ale snažil zlehčovat s tím, že se jen bránil.

Článek

Obžalovaný se ale u soudu hájí, že to nebyl on, kdo s útokem začal. Přestože oběť utrpěla jen lehké zranění, Bangovi hrozí až dvanáct let vězení, protože případ je vzhledem k charakteru útoku kvalifikován jako pokus o těžké ublížení na zdraví. Bango byl navíc za podobný zločin již v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu, který si již odpykal.

Než se případ dostal k soudu, uplynuly dva roky. Incident se odehrál 7. října 2017 v sedmém patře ubytovny. „Obžalovaný muže nejprve napadl údery pěstí, poté uchopil do ruky nůž, takzvaný motýlek, a ohnal se proti němu. Zasáhl ho do pravé strany krku a způsobil mu řeznou ránu o délce sedm až osm centimetrů,“ stojí v obžalobě. To, že muž neutrpěl vážné zranění, které by ho mohlo ohrozit na životě, byla podle znaleckého posudku jen shoda náhod a velké štěstí.

Prý se bránil

Bango u soudu tvrdil, že lituje toho, co se stalo, podle něj ale není důvod, aby kvůli tomu musel do vězení. „On si začal, napadl mě jako první. Navíc se mu zas tak moc nestalo, když ho z nemocnice na druhý den pustili domů,“ řekl.

Podle něj se muž do jeho pokoje vetřel s tím, že jde za kamarádem, který se zde také nacházel a se kterým Bango předtím popíjel víno. „Začal mi nadávat do cikánů, napadal mne slovně a nakonec mi přetáhl košili přes hlavu a začal mě mlátit pěstmi. Nožem jsem se po něm ohnal jen proto, že jsem se bránil,“ vypověděl Bango.

Hlavní líčení pokračuje výslechy svědků a také soudních znalců, kteří mají vypovídat ve středu. Zatím není jasné, kdy bude vyhlášen rozsudek.

Policie vypátrala násilníka z metra, který zničehonic napadl cestujícího

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám