Hlavní obsah

Naďa z Ruska vylákala od muže z Olomoucka statisíce korun

Právo, mhr

Na statisíce korun přišla 33letého muže z Olomoucka láska přes internet k ženě, která vystupovala jako Naďa z Ruska a lákala od něj pod různými záminkami peníze. Vyklubala se z ní podvodnice, po které nyní policisté pátrají. Právo o případu v úterý informovala policejní mluvčí Lenka Vanková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní loni v květnu zareagoval na anonymní seznamovací inzerát na jednom ze seznamovacích portálů na internetu. „Odpověděla mu osoba, která se představila jako Naďa pocházející z Ruska. Muž začal s virtuální ženou komunikovat prostřednictvím e-mailové pošty a postupně si k ní vytvořil citovou náklonnost. Naďa měla během jejich vzájemné konverzace zaslat i několik svých fotografií,“ uvedla mluvčí.

Uklízečce na účtu omylem přistály miliony, s poctivostí si hlavu nelámala

Koktejl

Zanedlouho se podle ní společně dohodli, že Naďa přiletí do České republiky. Vyčíslila si náklady na cestu ve výši 400 eur, které jí muž uhradil na smluvené číslo účtu. Později požadovala ještě další částku ve výši 2300 eur na úhradu víza. I tuto částku jí muž na účet poukázal. Nadi se však ve stanovený den v červenci roku 2019 na letišti v Praze nedočkal.

„Později jej kontaktovala s omluvou, že ji zadržel celní úřad a k uhrazení kauce a obdržení víza do ČR potřebuje ještě další peníze, a to 3700 eur. I tuto částku jí muž poslal na účet. Žena však za ním nikdy nepřiletěla, pokaždé si vymyslela nějaký důvod nebo komplikace, kvůli kterým to nebylo možné,“ konstatovala Vanková.

Šmejdi to nově zkoušejí na seniory přes zámky

Domácí

Přesto se podle ní podařilo ženě od muže vylákat ještě další částku ve výši 7600 eur. Tyto peníze údajně potřebovala na úhradu splátky bytu. Slíbila mu, že poté, co tento závazek uhradí, nemovitost prodá a všechny peníze, které jí poskytl, vrátí. K tomu však nedošlo.

„Místo toho loni v září požádala o další peníze. Ty už jí muž neodeslal a konverzace tímto skončila. Peníze mu žena dosud nevrátila zpět. Celkem se virtuální ženě podařilo podvodem získat částku ve výši 14 000 eur, v přepočtu téměř 370 000 korun,“ dodala mluvčí s tím, že muž záhy zjistil, že se stal obětí internetového podvodu. Letos v srpnu svou nepříjemnou zkušenost oznámil policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám