Hlavní obsah

Na přehradě u Chebu se utopil 16letý mladík, našli ho až potápěči

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přehradě Jesenice u Chebu v pátek večer utonul 16letý mladík. Jeho tělo našli až policejní potápěči o několik hodin později. Podle Martina Schmida z vodní záchranné služby se tragédie stala kolem deváté hodiny mimo veřejnou pláž, kde je volný přístup do vody.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mladík plaval pro míč a asi 50 metrů od břehu najednou zmizel pod hladinou. V těchto místech je několikametrová hloubka a spodní proudy. Navíc pátrání komplikovala i špatná průhlednost vody. Je to malý zázrak, že se tělo vůbec našlo,“ dodal Schmid s tím, že u mladíka došlo zřejmě k nějaké zdravotní indispozici. „To zjistí až pitva,“ uzavřel Schmid.

Chebský policejní mluvčí Jakub Kopřiva doplnil, že se s největší pravděpodobností  jednalo o nešťastnou náhodu. „Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by za smrt chlapce někdo mohl,“ sdělil Kopřiva.

Podle svědků patřil mladík do party, která na břehu hrála fotbal. Do vody skočil za míčem, který jim tam vletěl. Lékař se předběžně vyjádřil v tom smyslu, že mladíkovi mohlo selhat srdce poté, co po fyzické zátěži skočil do studené vody. Teplota v přehradě nedosahuje ani dvaceti stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám