Hlavní obsah

Na Olomoucku hořelo v zemědělském areálu, škoda je osm milionů

Právo, mhr
Olomouc

Škodu přesahující osm milionů korun způsobil požár, který vypukl v sobotu časně ráno v zemědělském areálu v Suchonicích na Olomoucku. Plameny tam zachvátily provozovnu, která zpracovává dřevní hmotu na štěpku pro otop. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Požár v zemědělském areáluVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Požár vypukl před půl třetí ranní. Hasičům, kterých se na místo sjelo několik desítek z širokého okolí, komplikoval zásah silný žár a vítr, vodu k hašení museli kvůli pokles tlaku v hydrantovém soustavě dopravovat cisternami.

Rozsáhlý požár zničil truhlárnu za miliony na Jihlavsku

Krimi

„Požár zasáhl nejen stovky tun palivového materiálu. Hasiči museli ochlazovat i ohněm zasaženou technologii, stroje i vyvážecí techniku,“ uvedl mluvčí. Hasiči budou podle něj na místě zřejmě ještě celé dopoledne.

„Budeme tu již spíše z bezpečnostních důvodů v omezeném stavu, protože bylo rozhodnuto, že skladované palivo se nechá pod kontrolou vyhořet. Majitel prozatím hovoří o škodě přesahující osm milionů korun,“ doplnil Hošák s tím, že ke zranění při požáru nedošlo. Příčina jeho vzniku je předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám