Hlavní obsah

Muži donutili přepadeného, aby jim řekl heslo do mobilu. Pak utekli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pět násilníků zadržela v posledních týdnech pražská policie. Dva z nich mají podle ní na svědomí loupežné přepadení, tři další násilníci napadli teleskopickým obuškem dva lidi a zapálili jejich stan.

Část loupežného přepadení na ChodověVideo: Policie ČR

 
Článek

Loupežné přepadení se odehrálo 9. května v Praze na Chodově ve večerních hodinách. Dva muži tam podle kriminalistů přišli k poškozenému a chtěli od něj peníze.

„Vzápětí jeden z nich uchopil poškozeného, aby se nemohl bránit, a druhý mu vyndal z kapsy jeho mobilní telefon. Protože byl telefon uzamčený, agresoři požadovali jeho odemčení,“ sdělila mluvčí policie Martina Špryslová.

Technická závada, řekl dopravní podnik k nárazu soupravy metra do dveří v tunelu

Krimi

Lupiči mu vyhrožovali, a tak muž sdělil heslo do mobilu. Pak z místa utekli. Policisté měli lehkou práci, protože čin nahrála kamera a jednoho z mužů kriminalista poznal.

Následně byli oba podezřelí zadrženi a obviněni z loupeže a výtržnictví.

Foto: Policie ČR

Muž přišel při potyčce o mobil.

Druhý případ se odehrál v půlce května v Praze-Hájích. Trojice násilníků vnikla do přístřešku, kde spali dva lidé, a chtěli po nich vrácení peněz. Pak je napadli kopanci a teleskopickým obuškem.

„Před útěkem podezřelí hodili do stanu rozžhavené uhlíky, které způsobily muži i ženě popáleniny a škodu na majetku. Protože napadená dvojice znala dva z útočníků, kriminalisté během krátké chvíle všechny ztotožnili,“ konstatovala mluvčí.

Trojice byla obviněna z ublížení na zdraví a vydírání, soud je poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Stan při napadení na Hájích shořel.

Reklama

Výběr článků

Načítám