Hlavní obsah

Muže zadrženého po divoké honičce podezírají vedle loupeže i z vraždy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnští kriminalisté dál poodhalují pozadí případu, v jehož rámci v sobotu zadrželi po divoké honičce 29letého muže v kradeném autě. Kromě loupeže a napadení ho policisté podezírají také z vraždy. Podle vyšetřovatelů vše zřejmě spáchal pod vlivem návykových látek.

Muže zadrženého v Brně podezírají z vraždyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie muže podle všeho ještě neobvinila, čeká se na vývoj jeho zdravotního stavu. Podrobnosti k tomu, co zadrženému je, policie neuvedla, dosud ale zmiňovala jeho pozitivní test na drogy.

Právě návykové látky měly sehrát roli rovněž v závažné trestné činnosti, kterou má podle vyšetřovatelů muž na svědomí.

Šofér kradeného Jeepu ujížděl z Brna, v patách měl střílející policisty

Krimi

Vedle odcizení několika vozidel ho policie podezírá z napadení dvou lidí. Nejdřív měl v sobotu zaútočit v Brně-Slatině na muže, kterého našla policie bez známek života. Tento případ kriminalisté prověřují jako vraždu.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaný šofér zastavil auto a začal utíkat s policisty v patách

Pak se podezřelý přesunul do autobazaru, kde podle vyšetřovatelů napadl pracovníka, načež sebral vozidlo značky Jeep a odjel. Incident kriminalisté řeší jako loupež.

Právě napadení zaměstnance autobazaru bylo impulsem k pátrání po kradeném vozidle a jeho šoférovi, o čemž informovaly v sobotu Novinky. Tehdy ale ještě policie nesdělila podrobnosti, přišla s nimi následující dny.

Loupež v Brně: Dvě minuty a hodinky za 20 milionů byly v kapsách zlodějů, ujeli v Audi A6

Krimi

Auto se podařilo najít v Brně-Židenicích, šofér ale odmítl zastavit a policii ujížděl. Policejním hlídkám v autech pomáhal ze vzduchu vrtulník. Pronásledování skončilo po zhruba třiceti kilometrech.

Foto: Policie ČR

Pronásledování podezřelého muže v jeepu

Muže zadrželi v Křenovicích poté, kdy zastavil auto a ještě se snažil i přes varovné výstřely jednoho z policistů utéct po svých. To ale bylo marné, protože ho hlídky obklíčily. Podrobnosti přinesly Novinky v neděli.

„Provedené testy s největší pravděpodobností potvrdí, že byl agresor při sobotním zadržení pod vlivem návykových látek,” upřesnil v pondělí mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám