Hlavní obsah

Šofér kradeného Jeepu ujížděl z Brna, v patách měl střílející policisty

– Brno
Novinky, kub

Muže podezřelého z krádeží a násilí pronásledovaly ve velkém policejní hlídky v Brně. Původní pátrání po muži se proměnilo v divokou honičku ulicemi města i po dálnici. Podezřelý ujel v kradeném Jeepu bezmála třicet kilometrů, načež utíkal ještě po svých. Sice zprvu nedbal varovných výstřelů ze zbraně policisty, ani vrtulníku nad sebou, nakonec se ale vzdal.

Pronásledování podezřelého muže v jeepuVideo: Policie ČR

 
Článek

O samotném incidentu informovaly Novinky již v sobotu, policie ale tehdy nesdělila podrobnosti k případu a uvedla pouze, že v Brně chytili po pronásledování a policejní varovní střelbě muže podezřelého ze závažných trestných činů.

V neděli k případu sdělila více a také zveřejnila videozáznam z pronásledování. Mluvčí policie Bohumil Malášek upřesnil, že hlídky vypátraly šoféra Jeepu v brněnské části Židenice, začal ale ujíždět.

Řidič na Kladensku ujížděl strážníkům. Havaroval a rozpáral auto o strom

Krimi

„Podezřelý zběsile, mnohdy velmi vysokou rychlostí, ujížděl odcizeným osobním automobilem Jeep ulicemi Židenic, Líšně a Slatiny, odkud zamířil na dálnici na Vyškov,” popsal zásah mluvčí s tím, že vozidlo pak z dálnice odbočilo na Slavkov a do Křenovic.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaný šofér zastavil auto a začal utíkat s policisty v patách

Řidič ve finále po bezmála třicetikilometrové honičce narazil v obci na konec silnice a auto zastavil, jenže vzdát se ještě nechtěl a utíkal pryč. Bylo to ale marné, o jeho pohybu měli policisté jasno - kromě hlídek, které mu byly v patách, jistil situaci ze vzduchu policejní vrtulník.

Ačkoliv za sebou musel slyšet policistu, který ho vyzýval k zastavení, jinak proti němu použije zbraň, a z jehož pistole také padly varovné výstřely do vzduchu, utíkal dál.

Pronásledovaný se ale krátce nato přeci jen vzdal, policisté se k němu stahovali ze všech stran. Po zadržení měl pozitivní test na drogy a podle vyšetřovatelů měl čerstvě na svědomí krádež auta a motorky.

Řidič, kterého policisté zastavili „po americku”, jde do vězení

Krimi

„Jen v posledních hodinách před zadržením překročil zákon hned pětkrát. Vedle majetkových to byly i násilné skutky. Kriminalisté muže podezírají z dalšího možného závažného násilného jednání,” sdělil Malášek. O jaké násilné činy se mělo jednat, mluvčí neupřesnil.

Incident se obešel bez zranění. Policisté dál případ prověřují a vyhodnocují získané informace. O případném obvinění muže a které paragrafy trestního zákoníku jsou ve hře, policisté ještě neinformovali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám